maanantai 3. heinäkuuta 2017

Hullun ideat on vielä hullumpia

Heips!

Tänään ajattelin kirjoittaa vähän kaikkia mun ideoitani ylös, en osaa sanoa tulenko näitä välttämättä koskaan kaikkia toteuttamaan, mutta onhan tässä koko elämä aikaa.

Näin mallarina joka on hurahtanut touhuun totaalisesti, tuntuu välillä että taidan olla vähän tärähtänyt. Saan uusia vieläkin tärähtäneempiä ideoita about joka päivä. Ja koska tunnen kunnolla vain yhden mallarin, niin tämä kyseinen henkilö saa kuulla lähes päivittäin mun järjettömistä ideoistani. Helpotetaan hänen elämäänsä ja kerrotaan nää nyt sitten blogiin.

Uhanalaisia eläimiä

Tuossa jonkun aikaa sitten katselin luontodokkaria kun en jaksanut bilsaa lukea (suosittelen planeettamme maa-sarjoja!). Inspiroiduinkin sitten nubianvuohista ja sain idean tehdä todella haastavan kustomin. Uhri on jo valmiina, mutta en ole vielä ihan niin hyvä kustomoimaan että uskallan noin hulluun kustomiin lähteä. Suunnitelmissa onkin toteuttaa sitten joku päivä tämännäköinen malli.

Tuon jälkeen sainkin sitten ajatuksen, että mähän voisin tehdä malleiksi about kaikki uhanalaiset villieläimet... pikkuinen projekti, joka ei vieläkään ole alkanut. Tässähän ajatuksena on se, että olisi mukavaa tavallaan myös tuoda esiin erilaisia eläimiä jotka meinaavat kuolla sukupuuttoon ja joista harvemmat ihmiset edes tietävät.
Tässä listassa on sitten tekemistä vähäksi aikaa. Suosittelen muutenkin kaikkia tutustumaan, lista on järkyttävän pitkä, herättää miettimään. Tuon lisäksi voi sitten vaikka järkyttää itseään tällä IUCN:n listalla lajeista joita ei enää löydy luonnosta. (IUCN-sivuja suosittelen muutenkin tutkimaan.)


Koiria, koiria

Tästä ideasta olen blogissa puhunut aiemminkin, mutta haluaisin tehdä pienoismallit kaikista koiristamme, niin nykyisistä kuin edesmenneistäkin. Haasteena esim. se, että kaikista koirista ei ole ihan niin paljon kuvia, tai ainakaan sellaisia joista kauhean hyviksi reffeiksi olisi. Lisäksi tämä on sellainen projekti, että en halua tehdä omista koiristani malleja jos ne eivät oikeasti tee oikeutta niille.
Tällainen projekti olisi kuitenkin kiva toteuttaa, ja eiköhän sekin joskus onnistu.



Genetiikkaa

Tuorein idea syntyi tässä tänään. Ideana olisi  tehdä alkuun parit erikoiset roturisteytyskustomit. Tällä hetkellä maalia odottaa vuonohevonen-irlannincob. Näille sitten lähden suunnittelemaan "varsoja", ja mietin ihan tarkkaan että minkälaisia, luonteisia, värisiä yms niistä voi tulla ja sitten teen sellaisia. Tätä ideaa on hiukka vaikea selittää...
Ideana olisi myös tehdä kaikennäköisiä ihan hullujakin risteytyksiä. Ja sitten "antaa" hevosille jotain perinnöllisiä sairauksia yms. Sitten laitetaankin yhteen kaksi samaa sairautta sairastavaa, ja katsotaan mitä tulee. Mallit kun ei ole eläviä, niin niiden suhteen on hauska miettiä kaikkia kauheuksia mitä näillekin eläimille tehdään.
Mutta pääasia tässä olisi se, että jokainen malli olisi geneettisesti mahdollinen vanhempiensa suhteen. Tässä lentää hiukan oma vapaus päättää (ja pysyä mukavuusalueella!) mitä kustomoi. Lisäksi sukutaulut, genetiikka ja muutenkin eläinten jalostaminen kiinnostaa minua, joten tässä saisi näitä yhdistää tähän harrastukseen.

Kuten näkyy, kuva on minun, mutta Afuze on piirtänyt asiat päälle. Jotain muotoilultaan tämmmöistä teen nyt.

Onko teillä jotain "hulluja" ideoita mallailun suhteen joita haluatte toteuttaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hengissä ollaan

 Mitä tänä hiljaisuuden aikana olen puuhaillut? No, vähän kaikkea. Rakastan syksyä ja talvea, vihdoin on pimeää ja sääkin on inhimillinen. N...