maanantai 28. elokuuta 2017

Brunello

Heips!

Kokoelmiini liittyi toisiksi viimeisimmästä lahjakkaan-tilauksestani breyerin Brunello. Brunello on breyerin moldissa Warmblood stallion, joka ehkä paremmin Idocus-nimellä tunnetaan. Mallin on sculptannut (muotoillut, mitäköhän tässä nyt pitäisi suomeksi käyttää) Susan Carlton Sifton. Itse omistan useita hänen muotoilemiaan moldeja, joten tyyli selkeästi miellyttää silmääni kovasti. Hän onkin tehnyt useita lempimoldeistani mukaan lukien Ruffian ja Smarty Jones (joita molempia siis kokoelmastani löytyy, voisi tehdä niistä yhteispostausta jossain välissä).Brunello on hyvin kuvauksellinen malli. Jouduin oikein kunnolla karsimaan kuvia ettei niitä nyt tulisi ihan liikaa. Karsimisesta läpi pääsi kuitenkin 14 kuvaa. Todella helppo malli kuvata, ja näyttää joka suunnasta hyvältä. Ja se kyllä kertoo jotain siitä kuinka hieno malli on kyseessä.
Brunello on tosiaan rautias, ja poikkeuksellinen versio moldistaan. Jokaisella Idocuksellahan ei ole letitettyä häntää ja harjaa. Sellainen huomio, että tämän mallin kohdalla muokkaukset on tehty siististi ja niihin on selkeästi panostettu vähän enemmänkin. Kuitenkin esim Santiagossani (LE polo pony, mold smarty jones) jossa on siis myös normaalista poikkeava häntä ja harja ei muutoksia ole tehty yhtään niin siististi. Jännä sinänsä, kun kuitenkin tuota muunneltua versiota on julkaistu useamman mallin verran.
Päädyin Brunellon ostamaan, sillä tämä poika oli rakkautta ensisilmäyksellä. Lisäksi kaipasin kokoelmaani traditionalia joka ihan vain seisoisi, sillä toista sellaista ei ole kokoelmassani. Kaikki muut ovat liikkuvia. Brunello ei kuitenkaan ole sellainen eloton vaikka seisookin, se on silti hyvin eloisa malli. Voin sitä katsellessani kuvitella sen lähtevän kohta liikkeelle.

Oma yksilöni sai erään Kissin kappaleen mukaan nimekseen Let's Put The X In The Sex. Nimi ei ehkä ole ns. sopiva, mutta siksi kutsunkin ruunaa esim Letspuksi (kiitos Afuzen). Tapanani kuitenkin on nimetä mallit ainakin suureksi osaksi kappaleiden mukaan, ja nimetessäni Letspua soi tuo kappale, joten tuon nimen ruuna sitten sai.Jos saatte mahdollisuuden hankkia Brunello tai muutenkaan tätä moldia niin hankkikaa. Kyseessä on nimittäin todella upea malli ja mold!

9 kommenttia:

 1. Letspu... :D Kuolaan tätä nyt kyllä. Tosin jos Brunellot miun tuurilla menee ennen aikojaan ni ehkä Snowman olis sitte se jonka hankkis. Taijotainsinnepäin. Ihana rakenne ja asento sekä ilme, tykkään myös aina tuollasesta ku kaula vähän notkoaa alaspäin ilman että se on silti lihakseton (asia josta tykkään Cortesissakin)... Ylipäänsä sellanen moldi josta ei löydy mitään liian kökköä.

  Ja voin kuvitella tuon eron tuossa muutosten viimestelyssä. Kai sekin on sitten kiinni siitä kuka sen tekee, en tiedä onko moldin muotoilijalla osuutta jutussa koskaan.

  Mutta hei, seuraavaks jouvut tekemään punaselle ruunalle riimun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Mold on vaan niin nätti, kyllä Carlton Sifton osaa. Cortes ja tämähän ovat molemmat Carlton Siftonin moldeja. Näkyy kädenjälki!
   Muutosten viimeistelystä ja muusta vois olla mielenkiintoista etsiä lisää tietoa. Kuka ne tekee jne. Siinä sitä tutkittavaa!
   Riimuja pitäis tehtailla, heti kun nämä kuuluisat käteni siihen kykenevät. :D

   Poista
  2. Oon huomannu kans että tykkeen hänen moldeistaan. Mikäs tässä. Sellasia perushevosia ilman mitään ylimäärästä.

   Jotku veistäjäthän tekee yhteistyötä, yks vaikka rakentaa sen hevosen perusolemuksen ja toinen jatkaa loppuun, kolmaskin osapuoli saattaa muotoilussa olla. On sekin ihan kiintosaa, vaikka ite arvostan melkein eniten sitä jos yksi teos on aina yhden tekijän työ. Mutta joo, otetaan tämä "kuka nää muutokset askartelee?" -juttu hommaks... Jos se edes on asia josta liikkuu tietoa.

   Poista
 2. Tosi upea malli! En nyt ainakaan heti ole breyereitä ostelemassa, ostan sitten myöhemmin vähän enemmän kerralla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Itsekin tilaan usein malleja ison erän kerralla. Brunellon kanssa tilasin kaksi muuta tradia ja yhden classicin, nyt viimeisimmässä tilauksessani oli kuusi mallia. Suosittelen kuitenkin breyereihin panostamaan, ovat niin omaa luokkaansa verrattuna esim. schleichin malleihin. Siitä on takaisin sitten vaikea mennä ;)

   Poista
 3. Voi miten kaunis<3
  Onneksi tilasin viikonloppuna tuommoisen itselleni, heh :D Tällä hetkellä olen niin kiinnostunut ja ihastunut tradeihin, että ajattelin hankkia jonkun Rhapsody in Blackin seuraksi.
  Rhapsolla on muuten jalat ilmeisesti vähän vääntynyt, eikä se enää seiso iteksekseen :'( vaikka se on saanut seistä rivissä hyllyssä muiden isojen heppojen kanssa. Se onkin yksi syy, miksi halusin neljällä jalalla seisovan ison heppasen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ostos ;) Tradit vie mukanaan, mittakaavanakin.
   Rainbow girl (rhapsody in blackin mold) oikeasti vaatisi jotain jalustaa, ne mallit ei pysy kunnolla pystyssä. Ne kaatuilee.

   Poista

Ennen kuin kommentoit:
-Vastaan lähinnä vain viesteihin joissa on oikeasti jotain sisältöä ts. herättävät minussa jotain sanottavaa. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista!
-Otan mielelläni postausehdotuksia vastaan. Kuitenkin on hyvin epätodennäköistä, että tekisin postausta jostain schleich-tallista tms. Minulla ei sellaista ole.
-Kuvaan canon eos 100D-järjestelmäkameralla. Pienoismallikuvauksessa käyttössäni on vain kittiputki. Vanhat kuvat on otettu canon ixus 132-pokkarilla.
-Minulla voi joskus kestää turhankin kauan vastata, pyrin kuitenkin vastaamaan mahdollisimman pian.

Kahdeksikosta yhdeksikköön

Heips! Tässä saattoi käydä sellainen vahinko että vuosi vaihtui. Päätin että aloitetaan vuosi jo pari vuotta blogiin julkaistulla tavoite- j...