torstai 16. tammikuuta 2014

Tilan esittelyä


No niin, nyt esittelen tilan ja schleich harrastustani tarkemmin!

-Milloin ja miten aloitin schleichien keräilyn?
Olin erään schleichejä keräilevän tytön luona, ja ihailin hänen kokoelmaansa. Silloin syttyi kipinä, minull aolikin hyllyssä Saku niminen schleich (saksanpaimen uros) jonka en edes tiennyt olevan schleich. Tajusin tämän vasta myöhemmin, joten "ensimmäinen" schleichini oli mangusti uros Topi. Vuosi oli kai 2011 ja loppuvuosi (..?..).

-Miksi aloitin sivujen ylläpidon?
Schleichejä oli mukavasti kertynyt, ja ihailinkin useita schleich tallien sivuja. Ajattelin, että joskus minullakin olisi sivut. Sivuja ei kuitenkaan syntynyt. Syksyllä 2013 tutustuin erääseen mukavaan tyttöön ( Bluemoons) ja saimmekin yhdessä kipinän blogiin. Päädyimmekin kysymään lupia vanhemmiltamme, kun luvat oli saatu aloitin heti sivujen teon. Suunnitelmissa olisi youtube-kanava schleicheistä, mutta ensin pitää hankkia lupa ;) .

-Kokoelmani koko?
Schleichejä on tällä hetkellä ukkelit mukaanlukien reilu 80, tarkkaa lukua en kuitenkaan nyt muista. Itse eläinten ja ukkelien lisäksi on reilu 10 rakennusta. Tarvikkeitakin on mukavasti kertynyt, oikeastaan schleich-harrastus vie ehkä eniten rahaa ja tilaa :D.

-Mistä tilan nimi tulee?
Tilan nimen on oikeastaan äitii keksinyt. Pähkäilimme nimeä eräälle schleichille ja äitini sanoi "Kastevuoren Helmi", kun tilalle sitten rupesin nimeä miettimään tuli tuo Kastevuoren tila automaattisesti. Ennen Kastevuoren tila oli pieni tila jossa ei esim. hevosia ollut lainkaan, minulla oli talli jonka nimi oli Kaikenkarvaisten, kuitenkin päädyin tilan ja tallin yhdistämiseen, koska molempia en jaksaisi käyttää. Nimeksi jäikin Kastevuoren tila, kosk atämähän on tila, ja ehkä tuosta nimestä enemmän pidän.

-Muuta?
Tilahan on siis perhetila, ja itse tilasta löytyy tietoa myös sivulta "Kastevuoren tila". Tilan alkuperäiset hevoset ovat hevosia ja poneja kaikenkarvaisten ajoilta, nämä tunnistaa nimensä lyhykäisyydestä (esim. Fiona, Hercules, Viima kun taas nykyään esim. Silverline's Bubble Joe eli Joe ). Tilallahan siis kasvatetaan erilaisia eläimiä, ja kaikki tilalla syntyneet eläimet jotka eivät ole varsoja, vasikoita, kilejä yms. (eläin vauvoja) eivätkä hevosia tai poneja ovat tunnistettavissa nimen alussa olevasta kohdasta Kastevuoren (esim. Kastevoren King Texas).Itse kuvaan paljon jos on aikaa, kuviin yritän luoda tunnelman kuin kuvassa olevat schleichit olisivat oikeita eläimiä ( esim. hevonen olisi kuin oikea hevonen, nopeasti katsottuna näyttää oikealta). Tilalla asustavat eläimet (ja ukkelit) ovat kaikki schleichejä, mitään muita merkkejä tai merkittömiä ei ole.

Hannu Jimmy Boyn selässä. Hannu on yksi tilan omistajista (6 omistajaa).


Kastevuorne tilan kasvatti, Kastevuoren King Texas ( eli Kingi tai Texas).

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva blogi sulla ja postauskin mieluisa, liityin!

    Sä takas? :) http://schleichblogini.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Ennen kuin kommentoit:
-Vastaan lähinnä vain viesteihin joissa on oikeasti jotain sisältöä ts. herättävät minussa jotain sanottavaa. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista!
-Otan mielelläni postausehdotuksia vastaan. Kuitenkin on hyvin epätodennäköistä, että tekisin postausta jostain schleich-tallista tms. Minulla ei sellaista ole.
-Kuvaan canon eos 100D-järjestelmäkameralla. Pienoismallikuvauksessa käyttössäni on vain kittiputki. Vanhat kuvat on otettu canon ixus 132-pokkarilla.
-Minulla voi joskus kestää turhankin kauan vastata, pyrin kuitenkin vastaamaan mahdollisimman pian.

Kahdeksikosta yhdeksikköön

Heips! Tässä saattoi käydä sellainen vahinko että vuosi vaihtui. Päätin että aloitetaan vuosi jo pari vuotta blogiin julkaistulla tavoite- j...