sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Bloggauksesta

Olen edelleen tauolla. Ja kysykää niitä kysymyksiä :)
Moi!
En itse koe olevani mikään hyvä bloggaja tai suosittu jne. Mutta, kerron nyt tämän blogin synnystä ja blogeista yleensä.

Koska aiheeni on erittäin rajallinen, on joskus vaikea saada vaihtelevaa juttua. Eikä aina kirjoitukseen inspistä löydykkään... Jotenkin nytkin haluisin kirjottaa esim. koiraharrastuksestani, en vain saa siitä pitää blogia. 
Kuitenkin pidän blogissa erittäin tärkeänä vaihtelevuutta. Jos luen blogia heppailuista, en ikinä jaksa lukea blogia jossa:
a)kerrotaan vain päivän ratsastuksesta
b)postaukset ovat muuten lähes aina samanlaisia

Vaadin ja tahdon vaihtelevuutta. Jos blogissa on paljon erikoispostauksia se on vain hyvä. Itse pyrin tekemään juttua jonkun verran meidän elämästä ja yleisesti muutenkin schleicheistä. Tämän blogin suosituin ja eniten huomiota aiheuttanut postaus on tuo Teilin haastattelu. Luetuimmaksi postaukseksi kuitenkin pääsee Tilan rakennuksia osa1. päärakennus. Tuolle postaukselle ei ole tullut kuitenkaan jatkoa... Eniten kommentteja on  saanut seuraava; Emppu, Felix, Char, Antsku, joka sai 14 kommenttia. Hyväksi kakkoseksi kirii Ideoita + infoa. Blogilla on 6 seuraajaa (`?) lukijat palkissa niitä näkyy tosin vain 5. Blogissa onlen julkaissut 42 postaust ajoihin tätä ei lasketa.
Jotkut sanovat, että blogissa tärkeintä on ulkoasu, jos se on huono, ei blogia usein edes lueta. Itse en ulkoasua niin paljon katso, koska itse en osaa mitään sen eteen edes tehdä. Blogissa tärkeimpänä pidän tekstiä, jos teksti on hyvää ja kiinnostavaa niin blogi pääsee useimmiten lukulistalleni.  En kuitenkaan blogia lukiessani katso ulkoasua, vaan luen tekstiä!

Itse en käytä blogiin kauhean paljon aikaa. Tekstejä kirjoitan kun kirjoitan. Nykyään olen aloittanut tekemään postauksia varastoon silloin kun inspiraatio iskee. Sitten voin niitä julkaista kun inspistä ei ole. Kuvia otan silloin kun huvittaa, joskus se tuntuu pakkopullalta, kun pitäisi saada tänne kuvia. Kesällä kuvaaminen on kivempaa, koska sää on aina hyvä. Kun minulla meni kone rikki menetin kaikki kuvat, sitä ennen pystyin aina ottamaan vanhoja kuvia kansioista, eikä uusia aina tarvinnut kuvata.
Blogiin ideoin juttua lukiessani muita blogeja, ja joskus saan ideoita kun vain yritän nukahtaa. Silloin tekisi mieli avata kone heti, mutta esim. 11 illalla ei voi ruveta kirjoittamaan. Paras inspis ja fiilis tuleekin silloin kun ei vain voi kirjoittaa...

Yritän olla mahdollisimman monipuolinen, ja luoda uusia ideoita. Esim. Teilin haastattelun myötä, yhä useampi schleich harrastaja on innostunut vastauksia kysymyksiin kirjoittelemaan. Toivonkin, että saisin tasaisin väliajoin haastatteluja blogiin. ;)
Toisaalta blogi on hyvä syy jatkaa harrastusta joka olisi muuten jo jäänyt taka-alalle.  Blogissa tulee käytyä joka päivä, paitsi tauon aikaan se on jäänyt vähemmälle. Itse koen parhaaksi ne postaukset jotka saavat paljon huomiota ja jotka iaheuttavat lukijoissa jotain.
Ja loppuun kysymys: kuinka moni käy tässä blogissa säännöllisesti? Oletko ano vai aktiivinen lukija/seuraaja?

17 kommenttia:

 1. Luen blogiasi säännöllisesti ja se on tosi hyvä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva, että tykkäät! :)

   Poista
  2. Miksi muuten olet lomalla, jos kuitenkin säännöllisesti postailet?;)

   Poista
  3. Tää ei oo säännöllistä postailua, ja tää postaus oli vaan varastossa tälläsiä hetkiä varten. Päivitin siihen vaan nykytilanteen. :) Ja lisäsin kuvan, Ja kysymyspostauksen julkaisussa ei oo mitään muuta ku kirjottaa ihan tosi lyhyt pätkä :) Itse koen, että säännöllistä on väh. kerran 1-2 viikossa. ;)

   Poista
 2. Kellään tietoa figuuritalli koivuhaan tilanteesta? Itse en enää löydä blogia, ja kovasti tahtoisin lukea :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, eikä nimi sano mitää... :/

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Lopettanut kokonaan vai? Itselläni tulee: blogi on vain kutsuttujen lukioiden käytettävissä. Harmittaa ettei minua ole kutsuttu, vaikka olin lukijanakin. :(

   Poista
  4. Okei, noh muutes kuk apiti koivuhakaa jne. oon kuullu kerran pari, mut en tiiä mitää ku en oo lukenu

   Poista
 3. En siis ole ainoa joka märisee koivuhaan perään :'( mutta käykää katsomassa jos kiinostaa minun schleichblogini omenapihanratsutila.blogspot.com olen inspiroitunut nimenomaan koivuhaasta, ja jos spotpony ikinä lukee tämän niin minä kaipaan blogiasi kävin siellä päivittäin monta kertaa lukemassa postauksia :DD

  VastaaPoista
 4. Pakko oli nyt kommentoida uusiksi, sillä tuolloin luulin blogin kokonaan lopettaneen, se on kutsutuiden lukijoiden käytössä eli ei välttämättä :)

  VastaaPoista
 5. Kiva blogi! Jos kiinnostaa, minun (schleich)blogini osoite on www.hevosunta.hevosblogit.fi ;)

  VastaaPoista

Ennen kuin kommentoit:
-Vastaan lähinnä vain viesteihin joissa on oikeasti jotain sisältöä ts. herättävät minussa jotain sanottavaa. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista!
-Otan mielelläni postausehdotuksia vastaan. Kuitenkin on hyvin epätodennäköistä, että tekisin postausta jostain schleich-tallista tms. Minulla ei sellaista ole.
-Kuvaan canon eos 100D-järjestelmäkameralla. Pienoismallikuvauksessa käyttössäni on vain kittiputki. Vanhat kuvat on otettu canon ixus 132-pokkarilla.
-Minulla voi joskus kestää turhankin kauan vastata, pyrin kuitenkin vastaamaan mahdollisimman pian.

Kahdeksikosta yhdeksikköön

Heips! Tässä saattoi käydä sellainen vahinko että vuosi vaihtui. Päätin että aloitetaan vuosi jo pari vuotta blogiin julkaistulla tavoite- j...