maanantai 11. syyskuuta 2017

Nautoja

Heips!

Tänään vuorossa pari kokoelmani helmeä. Nimittäin ainoat trad-koon nautani. Ainakin enemmän blogiani lukeneet varmaan tietävät, että minulla on myös nautakokoelma. Ihmiset tietävät minusta yleensä kaksi asiaa: rakastan koiria ja rakastan nautoja (naudat menevät minulla ehdottomasti hevosten edelle, se ehkä kertoo jotain). Onkin siis ihan luonnollista, että minun kokoelmaani kuuluu myös nautoja. Tykkään puhua naudoista nautakokoelmana, vaikka laskenkin koko kokoelmani aina koirista nautoihin ja naudoista hevosiin samaksi mallikokoelmaksi. Puhun kuitenkin nautakokoelmasta tuolla nimellä korostaakseni, että ne ovat ihan oikeasti tärkeä osa kokoelmaani eikä vain ns. sivutuote.

Nautoja ostaessa iskee sellainen probleema, ettei valikoima ole missään määrin yhtä suuri kuin hevosten kohdalla. Nautoja kyllä löytyy about jokaisen lelufirman valikoimista, mutta eivät ne vaan ison osan ajasta ole tarpeeksi korrekteja jotta ne pienoismalleiksi laskisin. Ne ovat siis ihan vain leluja. Joten tietenkin kun breyerin valikoimiin kuuluu myös nautoja niin oli tämän tytön saatava niitä. Liian pitkään meni, että sain nämäkin ostettua (ja vielä olis se yksi lahjakkaassa tarjolla oleva malli hankkimatta...). Nyt kuitenkin nuo tuossa nautahyllyllä seisoo. Semmoiset mallit että about jokainen joka tulee huoneeseeni melkein heti pistää kätensä niihin. Siinä vaiheessa tulee minun suustani aikas kova karjaisu, malleihin ei koske kukaan muu kuin minä.Kyseessä siis breyerin "cow and calf set" moldina lehmällä ihan vaan Cow ja vasikalla Calf. Muotoilijana molemmissa moldeissa Chris Hess. Hessin mallit on vähän siinä ja siinä, isosta osasta en pidä. Kuitenkin joitain yksittäisiä hyviä mahtuu joukkoon. Ja vaikka nyt nämä naudat omistan niin yhtään enemmän kun lajista ymmärtää niin on näissäkin kahdessa moldissa aika paljon virheitä. Esimerkiksi naudan päät ovat näillä aika kaukana totuudesta. Huomaa hyvin ettei tekijä ehkä kuitenkaan ole ihan lajin asiantuntija tai muuta vastaavaa.
Lehmä sai nimekseen Anestesia. En kyllä yhtään muista mistä tämänkin repäisin, mutta kai siinä jotain huonoa huumoria on mukana. Anestesia kaipaisi jotain riimua yms., mutta en ole saanut mitään tämäntyyppistä aikaiseksi pitkään aikaan. Katsoo jos jossain vaiheessa onnistuisi tuommoisetkin.
Vasikka sai Afuzen heiton mukaan nimekseen Narkoosi. Tämä ihan sen mukaan kun lehmä nyt on Anestesia, niin jatkettiin samalla teemalla. Tämä on oikeasti todella söpö malli, vaikkakin paljon anatomisia virheitä onkin.

 Näistä ei oikeastaan olekaan paljon muuta sanottavaa, en ihan viitsi saarnata mallien anatomisista virheistä ja toisaalta en kuitenkaan koe vielä läheskään tarpeeksi tietäväni jotta uskaltaisin liikaa asiasta puhua.

Naudoista voi sitten muuten mainita, että kokoelmaani on liittynyt yksi OF schleich nauta lisää. Tämän lisäksi toinen kappale samaista mallia odottaa projektihyllyssä uhrina kohtaloaan. Olen siis tosiaan ryhdistäytynyt tänä vuonna nautakokoelman suhteen.

Itseä kiinnostais lukea niin paljon tietoa naudoista, mutta tuntuu ettei sitä ole. Ja itse tykkään opiskella kirjoista joten netistä etsiminen ei tunnu omalta jutulta. Ajattelinkin tilata jotain kirjallisuutta aiheesta. Suomeksi ei sitä kauheasti ole, joten olen kääntynyt englanninkieliseen kirjallisuuteen. Hintaa vaan aiheen kirjoilla on ihan kiitettävästi, tuntuu että alle neljänkymmenen euron et saa aiheesta mitään kirjaa. Anatomiasta nyt ainakin ajattelin tilata kirjan, vaihtoehtoja kaksi toinen hinnaltaan yli 70€ ja toinen reilu 120€. Kunhan saan tilattua ja luettua niin kerron sitten kanssa blogiin kirjoista, kenties jotakuta kiinnostaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ennen kuin kommentoit:
-Vastaan lähinnä vain viesteihin joissa on oikeasti jotain sisältöä ts. herättävät minussa jotain sanottavaa. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista!
-Otan mielelläni postausehdotuksia vastaan. Kuitenkin on hyvin epätodennäköistä, että tekisin postausta jostain schleich-tallista tms. Minulla ei sellaista ole.
-Kuvaan canon eos 100D-järjestelmäkameralla. Pienoismallikuvauksessa käyttössäni on vain kittiputki. Vanhat kuvat on otettu canon ixus 132-pokkarilla.
-Minulla voi joskus kestää turhankin kauan vastata, pyrin kuitenkin vastaamaan mahdollisimman pian.

Kahdeksikosta yhdeksikköön

Heips! Tässä saattoi käydä sellainen vahinko että vuosi vaihtui. Päätin että aloitetaan vuosi jo pari vuotta blogiin julkaistulla tavoite- j...