lauantai 4. marraskuuta 2017

Lohikäärmeitä part1

Heips!

Minulla on uusi materiaalirakkaus: silkkimassa. (Silkki- sekä helmimassasta tulossa omaa postausta myöhemmin!) Vähään aikaan en ole tehnyt paljon mitään mallailuun tai varsinkaan blogiin liittyvää. Sen takia minulle iskikin torstaina karsea tarve tehdä jotain käsilläni. Mietin, että mitä tekisin ja lopulta ajattelin että minun on ihan pakko kokeilla tehdä silkkimassasta lohikäärme. Niinpä sitten syntyi ensimmäinen yksilö. Ja tuon ensimmäisen yksilön tekeminen olikin sitten niin kivaa, että heti synty toinen, ja kolmas, ja neljäs... Tähän mennessä olen näitä tehnyt 15kpl (joista 4 ei jää itselleni). Koska näitä on 15, niin kirjoitan tämän postauksen kahteen osaan.

Esimerkiksi deviantartista löytyy etsimällä valtavasti taiteilijoita, jotka tekevät lohikäärmeitä. Kaikilla näistä on kuitenkin oma tyylinsä, ja tekevät näitä yleensä ihan polymeerimassasta. Jossain määrin olen noista inspiroitunut, mutta lopulta oma tyyli näihin tuli huomaamatta, en edes ajatellut oikein mitään kun ensimmäistä tein.
Eka lohari näyttää aivan erilaiselta kuin viimeisin. Tämä yksilö ei vielä omaa nimeä, mutta se on kyllä tulossa. Tämän sarvet näyttävät lähinnä korvilta, koska tein ne samasta väristä kuin muunkin kropan, tämän muutin jo seuraavassa yksilössä.
Tämä sininen on itseasiassa kolmas lohikäärme.  Tämä yksilö ei jää minulle, vaan menee kaverilleni. Värit valitsi siis saajansa, myöhemmin tein itsellenikin keltaisen.

Jokaisella yksilöllä on tekotavan ja materiaalin takia omanlaisensa ilme. Tarkoitus ei ole, että esimerkiksi siivet olisivat identtiset, näiden kuuluukin olla vähän epäsymmetrisiä. Jollakin yksilöllä on paljon isommat silmät kuin toisella jne. Mitään standardeja yms ei näille ole.

Tämä punainen yksilö on tällä hetkellä ainoa jolla on nimi. Annoin tälle nimeksi Trouble, yksi bändi jota kuuntelen julkaisi juuri singlen nimeltä Trouble ja totesin, että siinä on nimi tälle tyypille. Uskon, että nämä tulevat kaikki saamaan nimet jotka koostuvat tasan yhdestä sanasta.

Näiden koko muuttui matkan varrella. Ensimmäiset kolme olivat aika isoja, ja koko vain pieneni siitä. Tykkään kuitenkin pienemmistä yksilöistä enemmän, joten viimeiset kymmenen olen tehnyt pienemmiksi. Isompiakin tulen varmaan vielä tekemään, mutta pienistä saa todella söpöjä, ja noh mallarina tykkään kaikesta pienestä (ja olen muutenkin tottunut tekemään kaikkea pientä).

Loput yksilöt tulenkin julkaisemaan toisessa osassa, ja siinä vasta pohdiskelen sitten kunnolla tätä tyyliä tehdä nämä. Mikä tämän postauksen lohikäärmeestä oli teidän suosikki?2 kommenttia:

Ennen kuin kommentoit:
-Vastaan lähinnä vain viesteihin joissa on oikeasti jotain sisältöä ts. herättävät minussa jotain sanottavaa. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista!
-Otan mielelläni postausehdotuksia vastaan. Kuitenkin on hyvin epätodennäköistä, että tekisin postausta jostain schleich-tallista tms. Minulla ei sellaista ole.
-Kuvaan canon eos 100D-järjestelmäkameralla. Pienoismallikuvauksessa käyttössäni on vain kittiputki. Vanhat kuvat on otettu canon ixus 132-pokkarilla.
-Minulla voi joskus kestää turhankin kauan vastata, pyrin kuitenkin vastaamaan mahdollisimman pian.

Kahdeksikosta yhdeksikköön

Heips! Tässä saattoi käydä sellainen vahinko että vuosi vaihtui. Päätin että aloitetaan vuosi jo pari vuotta blogiin julkaistulla tavoite- j...