Heips! Tänään pitkästä aikaa julkaisen.
Aiheena ensimmäinen ihan kunnon kustomini ikinä. Kyseinen kustomi perustuu papon percheron ruunaan, johon Afuze piirsi uuden jouhituksen. Tuohon kuvaan sitten pohjaa koko sotku. Ilme ei ihan tuon kuvan mukainen ole jne, mutta keskityinkin jouhitukseen.
Koko malli on ollut valmiina jo jonkin aikaa, mutta en ensin saanut aikaiseksi sitä kuvata ja sittemmin ovat kuvat odottaneet editointia pitkän aikaa. Vihdoin jaksoin ne editoida, ja nyt olisi aika esitellä Fill This Blank Space eli tutummin "Tyhjä". Tyhjä on vuonohevosen ja tinkerin risteytys, väriltään punahallakkosabino. Tyhjä on ensimmäinen hullunkurisesta joukosta jossa yhdistelen kaikkea erikoista ja yritän tehdä mahdollisimman outoja värityksiä, jotka kuitenkin geneettisesti olisivat mahdollisia.
Koen Tyhjän hännän olevan ihan onnistunut ensimmäiseksi jouhituksekseni, ja myös vuohiskarvat miellyttävät itseäni. Harja oli suuri haaste, ja se voisi olla kovin erilainen. Tämän mallin maalaaminen oli haaste, värissä on niin monta kerrosta. Jatkossa tekisin tällaisen työn pigmentin ja akryylin sekoituksella, eli pohjaväri (punahallakko) alle pigmenteillä ja sitten sabinomerkit päälle akryyleillä. Nyt kerroksia on aivan liian monta ja koko hevosen saaminen ollenkaan tasaiseksi pinnaltaan mahdottomuus. Ennen tämän tekoa pohdin pohjavärin tekemistä pigmenteillä, mutta jostain syystä päädyin tähän. Ensikerralla eri tavalla!
Ylläolevassa kuvassa todistetta punahallakoudesta, eli hevosen siima. Sen kanssa tappelin vaikka kuinka pitkään... Jokin kynä toimisi tässä ehkä paremmin kuin sivellin.
Maalipinnan epätasaisuus tulee tässä valkoisessa värissä erityisen hyvin esille, ja varsinkin siellä, missä on massaa lisätty tai poistettu on jälki rumaa.
Harjan tulisi koostua useammasta osasta, mutta massa tapasi irtoilla ja katkeilla, kun siihen yritin saada oikeanlaista tekstuuria, pitänee tähän harjoitella jotain tekniikkaa tms. Harjan alue muutenkin oikean korvan alla on huonon näköinen, siinä ei näy selkeää rajaa siihen missä menee otsatukka ja missä ei, jostain syystä. Tyhjän korvat irroitin ja tein itse uudet, korviin olen jopa ihan tyytyväinen, sillä ne nyt tunnistaa korviksi.
Tyhjä oli haastava projekti, mutta ei silti lannistanut minua vaan antoi kyllä intoa yrittää uudestaan ja lisää. Saa nähdä miten saan muita projekteja valmiiksi, sillä tekeillä on mm useampi OSC, kustomia ja repaintia. Koko kesä ja syksy mennyt ihan hiljaiseloa bloginkin ulkopuolella tämän harrastuksen suhteen. Nyt kuitenkin alkoi jonkinlainen into tulemaan pintaa, katsotaan mihin se vielä johtaa!
tiistai 6. marraskuuta 2018
keskiviikko 4. huhtikuuta 2018
Riskaabeli Roselda
Heips! Tässä postauksessa viimeisimpänä (öö varmaan yli kuukausi sitten??) valmistunut repaint. Tämän tein pigmenteillä ja kuvasin lähes koko tekoprosessin pienoiskavion pigmenttiartikkelia varten. Bodyna vanhempi schleichin tinkertamma. Tuo malli tuli minulle joskus vuosia sitten aivan bodykuntoisena ja päätin sen sitten uhrata. Taidan olla jumissa kylmäverisien tekoon.
Tuloksena perusruunikko tilastohevonen nimeltään Riskaabeli Roselda eli Riski. Työ tosissaan ensimmäinen pigmenteilläni tekemä. Kauheasti sanottavaa ei taida olla, on toki mallin valmistumisestakin liikaa aikaa että enää jotain sanottavaa keksisi. Pitäisi oikeasti blogittaa asiat aikaisemmin!
Riski pitäisi itseasiassa vielä lakata, samoin kuin kai 3 muutakin mallia, olen huono lakkaamaan malleja. Lisäksi jo ennen Riskiä valmistui eräs toinen kylmäveristamma ja siitäkin pitäisi kuvat editoida. Kuvia on nyt 168 odottamassa editointia, eli ehkä jossain välissä saan kaikki tehtyä ja blogitettua malleja? Sitä saa toivoa.
Tuloksena perusruunikko tilastohevonen nimeltään Riskaabeli Roselda eli Riski. Työ tosissaan ensimmäinen pigmenteilläni tekemä. Kauheasti sanottavaa ei taida olla, on toki mallin valmistumisestakin liikaa aikaa että enää jotain sanottavaa keksisi. Pitäisi oikeasti blogittaa asiat aikaisemmin!
Riski pitäisi itseasiassa vielä lakata, samoin kuin kai 3 muutakin mallia, olen huono lakkaamaan malleja. Lisäksi jo ennen Riskiä valmistui eräs toinen kylmäveristamma ja siitäkin pitäisi kuvat editoida. Kuvia on nyt 168 odottamassa editointia, eli ehkä jossain välissä saan kaikki tehtyä ja blogitettua malleja? Sitä saa toivoa.
sunnuntai 11. helmikuuta 2018
Question Everything and still Back For More
Koska itse tykkään kirjoitella oikeasti sillä tyylillä jolla kirjoitan ainakin omasta mielestäni parhaiten, niin kirjoitetaan nyt sitten semmoista postausta.
Pohdin tuossa, että mikä tekee mallailusta niin hienon harrastuksen. Tai ehkäpä elämäntavan. Juuri olin lenkillä ja saadessani hengittää ihanan kirpeää pakkasilmaa ja kaiken lisäksi oli pimeää -siis juuri sellaista, missä olen itse parhaimmillani ja viihdyn parhaiten- tajusin tämän oikeasti olevan elämäntapa. Mikä erottaa elämäntavan harrastuksesta? Omasta mielestäni ainakin se, että elämäntapa on kuin asia jota hengittää, ja jotain jota ilman ei olisi koskaan onnellinen.
Rakastan kaikkea pientä ja yksityiskohtaista. Kun teen pienoismalleja pääsen nipottamaan juuri tästä: jokainen milli merkitsee, joskus kokonainen millimetrikin olisi oikeasti liikaa. Kaikki on pientä ja yksityiskohtaista, sitä siis miten itse maailman oikeasti koen. Kaiken voi viedä vielä yksityiskohtaisempaan, kaikesta voi tehdä tarkempaa. Koskaan mikään ei ole tarpeeksi.
Mallailu on asia, joka aidosti tekee minut onnelliseksi aina. Jollekulle on vaikea ymmärtää miten joku tämmöinen voi oikeasti tuottaa niin paljon iloa. Toisaalta itse en voi käsittää tämän hetken muotiharrastusta eli salilla käymistä. Kuka haluaa mennä hikoilemaan toistoja sisälle monien muiden ihmisten keskelle? Ei kiitos. Otan mieluummin talvipakkaset ja yömyöhän pimeyden jossa saan keskittyä paljon luonnollisempaan liikkumistapaan eli kävelyyn. Ja mitä parempaa rinnallani parhaat ystäväni, koirat. Elämässä on kaksi asiaa joita ilman en olisi onnellinen. Koirat ja mallailu.
Koskaan et voi mallittaa kaikkea. Et ainakaan normaalin ihmiselämän aikana. Tai jos voitkin, niin epäilen että kaikki mallittamasi on oikeasti niin hyvin tehty, ettet halua vähintään tehdä uutta versiota tms. Kaiken maailmassa voi mallittaa. Ja sitten kun olet sen kaiken mallittanut on aika käyttää mielikuvitusta. Ja sitten mallittaa oman mielikuvituksen tuotteita. Aiheet eivät lopu.
Itse haluaisin mallittaa about kaikki eläimet joita maa päällään kantaa. Ja toisaalta haluaisin mallittaa vaikka mitä mielikuvitukseni tuotoksia, onneksi ainakin osan olen ehtinyt mallittamaan. Toisaalta myös mielikuvitukseni tuotteet voisi mallittaa muillakin väreillä, eri asentoihin, erilaisin ilmein... Loppumaton suo. Toisaalta en koskaan halua tästä suosta ulos.
Koen käsittämätöntä onnea jo katsellessani pienoismallejani. Joku sanoisi sitä materialismiksi. Mutta ei, materia ei loppujen lopuksi tee minimalistista minua onnelliseksi. Pienoismalleja katsellessani näen paljon enemmän kuin materiaa. Näen taidetta, näen inspiraatiota, näen silmissäni kuinka joku niistä muuttuu pian eläväksi. Voin vain kuvitella kuinka esimerkiksi Faaraon (American Pharoah) jalat liikkuvat ja kuulen sen kavioiden kopseen. Näen kuinka Midnight Messiah kävelee ulos vitriinistäni.
Sitten tuijotan vuosia vaikka jotain schleichiä enkä saa sitä liikkeelle. En vaikka yrittäisin. Breyerini ilmentävät räjähtävää voimaa joka vilkaisulla. Schleichit vain jököttävät siinä muovinpalasina. Ai että haluaisin saada schleichini liikkeelle. Jopa yksittäinen paponi josta on jo johonkin liikkuu, Bad Moon Ritual todellakin liikkuu. Mutta ei. Samalla hyllyllä Judo Moves vain seisoo. Ja yrittää esittää jotakin.
En edes halua tietää minkälaiset rahat olen malleihini pistänyt, tiedän kyseessä olevan ainakin tuhansia euroja. Toisaalta tarvitsisin lisää pigmenttejä, siveltimiä, maalaus- sekä massailualustat. Tai itseasiassa kaksi massailualustaa... toisen kustomointiin ja toisen erilaisille massoille kuten silkille ja fimolle. Tarvitsisin ainakin kahdet kunnon pihdit lisää, ainakin kultaista rautalankaa parissa paksuudessa, lisää siveltimiä (tarkoituksellisesti mainitsin tämän useamman kerran), puumateriaalia, muitakin värejä nahkaa... Ja sitten niitä malleja. Onneksi uhrihyllyllä on uhreja jonkin verran, että jos ehdottomasti haluan vain sählätä pigmenteillä niin se on aina mahdollista. Pitäisi pohjamaalata kaikki just in case.
Ja tiedättekö kun minä tarvitsen vähintään 30 tunnin pituiset vuorokaudet. Pliis, antakaa valveillaoloaikaa jonka saan viettää lukioni ulkopuolella ainakin pari tuntia lisää päivään. Sillä parilla tunnilla tekisin paljon. Nyt elämäni on oikeasti vain opiskelua, koiria ja sitten säälittäviä yrityksiä räpeltää mallailua johonkin väliin. Ja sitten pitäisi ehtiä vielä nukkumaankin.
Positiivista tällä hetkellä on se, että sain vihdoin vitriinikaapin malleilleni. Toisaalta pitäisi kuvata. Pitäisi kuvata tuo vitriinikaappi, uusimmat mallini, uusimmat luonnokseni ja sitten jotain kuvia ihan vain sen takia että tarvitsen erilaisia kuvia. Blogikin pyörii vaan vanhoilla samoilla kuvilla. Tai sitten ei pyöri. Kun ei ehdi. Tai silloin kun ehtii niin melkein mieluummin ottaa käteen proedgen ja leikkelee nahkaa ja tuottaa jotain. Tosiaan jotain. En tiedä miksi edes kutsua varusteräpellyksiäni. Kyllä, koen alemmuuden tunnetta vähän väliä. En vain ehdi kehittymään sitä tahtia kun haluaisin. Toisaalta en valitakaan, sillä nautin opiskeluistani ja koirien kanssa vietetyistä tunneista.
Mallailu on vain todella monipuolinen harrastus. Usein kun kerron tästä niin ihmiset kysyvät ensin että "mitä sä siis teet noilla?". Selitä nyt siinä sitten että about vain mielikuvitus on rajana. Toisaalta monille tuntuu olevan vaikea käsittää ettei mallailu hevosilla (tai muilla eläimillä, tai ylipäänsä sellaisena kuin se itsellä esiintyy) oikeasti ole mitenkään ihan ufoa sille geneeriselle pienoismalliharrastajalle. Yhtälailla minäkin pyrin luomaan asioita pienoiskoossa, kuvaan niitä, kustomoin valmista, ostan valmista... Toisaalta mietin välillä miksi ylipäänsä pienoismallihevoset täytyy erotella niin kovasti muusta pienoismalliharrastuksesta. Ja toisaalta miksi nukkekoditkin erotellaan tästä? Samaa harrastusta kaikki tyyni, eri ihmiset vain keskittyvät tuomaan eri asiat pienoiskokoon. Ja toisaalta kyllä hevosmallareissakin eri ihmiset painottavat eri asioita, toinen kustomoi, toinen kuvaa ja toinen tekee varusteita. Eikä mikään sulje toista täysin pois.
Yhtälailla minä hevosmallarina pidän hyllyssäni nautoja, koiria ja joitain muitakin eläimiä. Toki ehkä pienoismallijunalle ei samalla lailla tehdä varusteita MUTTA siihenkin tehdään jotain aiheeseen liittyvää tavaraa pienoiskoossa. Ei varustaminen oikeasti edes eroa. Ehkä erona on se, että geneerisestä pienoismallikaupasta ei saa ihan kaikkea mallailuun. Tosin mistäs minä tiedän jos joku erikoistuu pienoismallilentokoneiden värittämiseen pigmenteillä varsinaisten maalien sijaan.
Tämä on selkeää sunnuntai-illan väsyneiden aivojen pohdintaa. Ehkä joku saa tästä jotain irti. Tai sitten ei. Anyways julkaisen tämän ja oletan jonkun iloitsevan tämän lukemisesta.
Pohdin tuossa, että mikä tekee mallailusta niin hienon harrastuksen. Tai ehkäpä elämäntavan. Juuri olin lenkillä ja saadessani hengittää ihanan kirpeää pakkasilmaa ja kaiken lisäksi oli pimeää -siis juuri sellaista, missä olen itse parhaimmillani ja viihdyn parhaiten- tajusin tämän oikeasti olevan elämäntapa. Mikä erottaa elämäntavan harrastuksesta? Omasta mielestäni ainakin se, että elämäntapa on kuin asia jota hengittää, ja jotain jota ilman ei olisi koskaan onnellinen.
Rakastan kaikkea pientä ja yksityiskohtaista. Kun teen pienoismalleja pääsen nipottamaan juuri tästä: jokainen milli merkitsee, joskus kokonainen millimetrikin olisi oikeasti liikaa. Kaikki on pientä ja yksityiskohtaista, sitä siis miten itse maailman oikeasti koen. Kaiken voi viedä vielä yksityiskohtaisempaan, kaikesta voi tehdä tarkempaa. Koskaan mikään ei ole tarpeeksi.
Mallailu on asia, joka aidosti tekee minut onnelliseksi aina. Jollekulle on vaikea ymmärtää miten joku tämmöinen voi oikeasti tuottaa niin paljon iloa. Toisaalta itse en voi käsittää tämän hetken muotiharrastusta eli salilla käymistä. Kuka haluaa mennä hikoilemaan toistoja sisälle monien muiden ihmisten keskelle? Ei kiitos. Otan mieluummin talvipakkaset ja yömyöhän pimeyden jossa saan keskittyä paljon luonnollisempaan liikkumistapaan eli kävelyyn. Ja mitä parempaa rinnallani parhaat ystäväni, koirat. Elämässä on kaksi asiaa joita ilman en olisi onnellinen. Koirat ja mallailu.
Koskaan et voi mallittaa kaikkea. Et ainakaan normaalin ihmiselämän aikana. Tai jos voitkin, niin epäilen että kaikki mallittamasi on oikeasti niin hyvin tehty, ettet halua vähintään tehdä uutta versiota tms. Kaiken maailmassa voi mallittaa. Ja sitten kun olet sen kaiken mallittanut on aika käyttää mielikuvitusta. Ja sitten mallittaa oman mielikuvituksen tuotteita. Aiheet eivät lopu.
Itse haluaisin mallittaa about kaikki eläimet joita maa päällään kantaa. Ja toisaalta haluaisin mallittaa vaikka mitä mielikuvitukseni tuotoksia, onneksi ainakin osan olen ehtinyt mallittamaan. Toisaalta myös mielikuvitukseni tuotteet voisi mallittaa muillakin väreillä, eri asentoihin, erilaisin ilmein... Loppumaton suo. Toisaalta en koskaan halua tästä suosta ulos.
Koen käsittämätöntä onnea jo katsellessani pienoismallejani. Joku sanoisi sitä materialismiksi. Mutta ei, materia ei loppujen lopuksi tee minimalistista minua onnelliseksi. Pienoismalleja katsellessani näen paljon enemmän kuin materiaa. Näen taidetta, näen inspiraatiota, näen silmissäni kuinka joku niistä muuttuu pian eläväksi. Voin vain kuvitella kuinka esimerkiksi Faaraon (American Pharoah) jalat liikkuvat ja kuulen sen kavioiden kopseen. Näen kuinka Midnight Messiah kävelee ulos vitriinistäni.
Sitten tuijotan vuosia vaikka jotain schleichiä enkä saa sitä liikkeelle. En vaikka yrittäisin. Breyerini ilmentävät räjähtävää voimaa joka vilkaisulla. Schleichit vain jököttävät siinä muovinpalasina. Ai että haluaisin saada schleichini liikkeelle. Jopa yksittäinen paponi josta on jo johonkin liikkuu, Bad Moon Ritual todellakin liikkuu. Mutta ei. Samalla hyllyllä Judo Moves vain seisoo. Ja yrittää esittää jotakin.
Vaanha kuva jossa Judo Moves yrittää esittää jotain. |
Joku syö vielä miut kun julkaisen saman kuvan kahdessa peräkkäisessä postauksessa, mutta sitten syö. Bad Moon Ritual on papon malli ja sekin liikkuu. |
Midnight Messiah liikuu hyvin uhkaavan näköisesti hyllyssäni. Ehkä se joku päivä päättää ettei vitriinikaappi ole tarpeeksi jännä paikka. |
En edes halua tietää minkälaiset rahat olen malleihini pistänyt, tiedän kyseessä olevan ainakin tuhansia euroja. Toisaalta tarvitsisin lisää pigmenttejä, siveltimiä, maalaus- sekä massailualustat. Tai itseasiassa kaksi massailualustaa... toisen kustomointiin ja toisen erilaisille massoille kuten silkille ja fimolle. Tarvitsisin ainakin kahdet kunnon pihdit lisää, ainakin kultaista rautalankaa parissa paksuudessa, lisää siveltimiä (tarkoituksellisesti mainitsin tämän useamman kerran), puumateriaalia, muitakin värejä nahkaa... Ja sitten niitä malleja. Onneksi uhrihyllyllä on uhreja jonkin verran, että jos ehdottomasti haluan vain sählätä pigmenteillä niin se on aina mahdollista. Pitäisi pohjamaalata kaikki just in case.
Ja tiedättekö kun minä tarvitsen vähintään 30 tunnin pituiset vuorokaudet. Pliis, antakaa valveillaoloaikaa jonka saan viettää lukioni ulkopuolella ainakin pari tuntia lisää päivään. Sillä parilla tunnilla tekisin paljon. Nyt elämäni on oikeasti vain opiskelua, koiria ja sitten säälittäviä yrityksiä räpeltää mallailua johonkin väliin. Ja sitten pitäisi ehtiä vielä nukkumaankin.
Positiivista tällä hetkellä on se, että sain vihdoin vitriinikaapin malleilleni. Toisaalta pitäisi kuvata. Pitäisi kuvata tuo vitriinikaappi, uusimmat mallini, uusimmat luonnokseni ja sitten jotain kuvia ihan vain sen takia että tarvitsen erilaisia kuvia. Blogikin pyörii vaan vanhoilla samoilla kuvilla. Tai sitten ei pyöri. Kun ei ehdi. Tai silloin kun ehtii niin melkein mieluummin ottaa käteen proedgen ja leikkelee nahkaa ja tuottaa jotain. Tosiaan jotain. En tiedä miksi edes kutsua varusteräpellyksiäni. Kyllä, koen alemmuuden tunnetta vähän väliä. En vain ehdi kehittymään sitä tahtia kun haluaisin. Toisaalta en valitakaan, sillä nautin opiskeluistani ja koirien kanssa vietetyistä tunneista.
Mallailu on vain todella monipuolinen harrastus. Usein kun kerron tästä niin ihmiset kysyvät ensin että "mitä sä siis teet noilla?". Selitä nyt siinä sitten että about vain mielikuvitus on rajana. Toisaalta monille tuntuu olevan vaikea käsittää ettei mallailu hevosilla (tai muilla eläimillä, tai ylipäänsä sellaisena kuin se itsellä esiintyy) oikeasti ole mitenkään ihan ufoa sille geneeriselle pienoismalliharrastajalle. Yhtälailla minäkin pyrin luomaan asioita pienoiskoossa, kuvaan niitä, kustomoin valmista, ostan valmista... Toisaalta mietin välillä miksi ylipäänsä pienoismallihevoset täytyy erotella niin kovasti muusta pienoismalliharrastuksesta. Ja toisaalta miksi nukkekoditkin erotellaan tästä? Samaa harrastusta kaikki tyyni, eri ihmiset vain keskittyvät tuomaan eri asiat pienoiskokoon. Ja toisaalta kyllä hevosmallareissakin eri ihmiset painottavat eri asioita, toinen kustomoi, toinen kuvaa ja toinen tekee varusteita. Eikä mikään sulje toista täysin pois.
Yhtälailla minä hevosmallarina pidän hyllyssäni nautoja, koiria ja joitain muitakin eläimiä. Toki ehkä pienoismallijunalle ei samalla lailla tehdä varusteita MUTTA siihenkin tehdään jotain aiheeseen liittyvää tavaraa pienoiskoossa. Ei varustaminen oikeasti edes eroa. Ehkä erona on se, että geneerisestä pienoismallikaupasta ei saa ihan kaikkea mallailuun. Tosin mistäs minä tiedän jos joku erikoistuu pienoismallilentokoneiden värittämiseen pigmenteillä varsinaisten maalien sijaan.
Tämä on selkeää sunnuntai-illan väsyneiden aivojen pohdintaa. Ehkä joku saa tästä jotain irti. Tai sitten ei. Anyways julkaisen tämän ja oletan jonkun iloitsevan tämän lukemisesta.
Kysymyksiä
Heips! Sovittiin Afuzen kanssa että tehdään toisillemme 25 kysymystä joihin julkaisemme vastaukset omiin blogeihimme. Tässä omat vastaukseni. Afuzen vastaukset miun laittamiini kysymyksiin.
HENKILÖKOHTAISET:
1. Millaisia eläimiä hevoset mielestäsi ovat?
Hmm. Hevosesta tulee mieleen iso, uljas ja lempeäkin eläin. Ei kuitenkaan mikään lapanen jota voi pyöritellä miten haluaa ja joka pyörisi täysin ihmisen tahdon mukaan. Ehkä jopa mielestäni hevosten älyä, tunteita ja arvoa aliarvioidaan kovasti.
2. Milloin elämä on parhaimmillaan?
Elämä on parhaimmillaan silloin kun on vain onnellinen olo. Ei väsytä, ei stressaa. Ja silloin siihen kuuluu kanssa mukaan oma intohimo koirat. Ja muuten vain mahdollisuus opiskella eri eläinlajeista, mallailla yms. Mallailu on tärkeä osa, muttei sekään mene koirien yli. En ilman mallailua osaisi tulla toimeen kuitenkaan.
3. Haaveiletko hevosenomistajuudesta? Miksi/miksi et?
Haaveilen. Hevoset ovat hienoja eläimiä, ja olisi mahtavaa päästä oppimaan niistä lisää ihan oikean hevosen kanssa. Hevosen pito on kuitenkin kallista ja valitettavasti siihen ei välttämättä tarjoudu koskaan mahdollisuutta, on monia muitakin eläimiä joita haluaisin joskus omistaa.
4. Mikä on tärkeintä elämässä?
Hmm... Itse oikeasti harvoin pohdin tämmöisiä. Elämään ei mielestäni kuulu yhtä tärkeintä asiaa ja toisaalta en esim voi onnellisuutta asettaa tärkeimmäksi. Monesti todellinen onni ei sisällä kompromisseja joita tulee tehdä esimerkiksi ympäristömme eteen.
Itselleni ympäristönsuojelu on hyvin tärkeä asia ja siksi esimerkiksi luovun monesta asiasta jotka varmasti tekisivät minut onnellisemmaksi.
En siis tiedä mikä olisi tärkeintä, ehkä se että kokonaisvaltaisesti tietää omat arvonsa, ja mitä haluaa elämältään ja osaa tasapainottaa nämä asiat järkevästi.
PIENOISMALLIHARRASTUS:
5. Lempimerkkisi? Miksi?
Varmaan breyer tehdasmerkeistä. Breyerit ovat tehdasmerkeistä laatu-hintasuhteeltaan fiksuimpia, niitä saa jopa jotenkin Suomesta jne. Esim copperfoxit kiinnostavat, mutta omaa silmää ei oikeasti hivele kuin kaksi copperfoxin moldia ja nyt julkaistava kylmäverismoldi. Peter stonen moldit eivät myöskään kamalasti miellytä, ovat kalliita ja vaikeita saada. Schleich yms ei voi laskea edes pienoismalleiksi... CollectA menee mallimerkistä _joskus_ ei todellakaan aina.
6. Miten perheesi ja ystäväsi suhtautuvat harrastukseen?
Nuorempana piti perhe tätä ehkä vaan leikkinä ja ihmettelivät mihin tarvitsen niin montaa muovikonia. Nykyään ihmiset kyllä tajuavat että olen ihan tosissani tän suhteen. Tai sitten eivät enää jaksa ihmetellä. Jotkut sukulaiset "vitsillä" yrittävät malleihin koskea yms. En tiedä kuinka monta kertaa olen vaistonvaraisesti lyönyt jonkun käden kauas mallihyllyistä (ääntä lähtee kanssa normaalia enemmän mikä on todella paljon sitten jo).
Kavereilla ei ole tähän koskaan mitään kommentoitavaa. Yleensä heitä ei kiinnosta edes kysellä mitä tämä on. Joku yksittäinen kaveri on joka aina kyselee että mitä kaikkea hararstukseen kuuluu yms.
7. Parasta mitä sinulle voisi tapahtua hevosmallailuun liittyen?
Saisin lottovoiton, voisin muuttaa jonnekin maaseudulle, saisin ison mallailuhuoneen ja voisin tehdä työkseni jotain mallailuun liittyvää (ei siis välttämättä kustomointia tms vaan esimerkiksi blogata aiheesta tms) tai sitten vain harrastaa tätä rajattomasti. Raha on nykyään aika kova este.
8. Suosikkitaiteilijasi alalta? Miksi?
Ihan mitään varsinaista suosikkia ei ole. Muotoilijoista mm. Eberl, Carlton Sifton, Moody, Kilbourn ja Brewer. Eli aika tunnettuja nimiä. Kaikki muotoilevat todella realistista tai vain omaa silmää muuten suuresti miellyttävää mallia.
Maalaajista en ole vielä mitään suosikkia löytänyt, ja toisaalta varusteiden tekijöitä on monia hyviä.
9. Missä muodossa pääosin harrastat?
Hmm... mikään tapa ei näy ainakaan luvuissa toista suurempana eikä mikään ole ihan suosikki. Tavallaan suosikkihommaani on repainting, tapahtui se sitten maaleilla tai pigmenteillä, mutten sitä eniten tee. Valitettavasti.
10. Millaista heppamallien kuvaaminen parhaimmillaan on?
Se on parhaimmillaan sitä kun valaistus, taustakangas ja malli toimivat yhteen. Tuloksena kuva jossa malli tulee esiin mahdollisimman aidon näköisenä ja toisaalta myös mahdollisimman lähellä totuutta.
11. Jos voisit suunnitella moldin (muotin) esimerkiksi Breyerille, millainen se olisi? (Rotu, skaala, sukupuoli, jne.)
Erittäin vaikea kysymys... Mielessäni ei ole mitään "pakko saada" mallia. Vastaan tähän nyt lajirajojenkin yli, vaikkei sitä olisi toivottu.
Kaipaisin oikeasti realistista nautamallia, jossa näkyy lajin yllättäväkin ketteryys ja elämänriemu. Nautamallit ovat usein todella tylsiä tai jos niissä on jotain liikettä niin kyseessä on lähes poikkeuksetta taisteluhärkä... Olisi hienoa saada moldi joka olisi joko vasikka, hieho tai lehmä (koska aina ne mallit jotka eivät vain seisoskele tai makaa ovat sitten sonneja...). Malli riemuitsisi, loikkisi. Onni silmissä. Rotu saisi olla esimerkiksi jokin muu kuin holstein, simmental, hereford tai longhorn, ylämaankarjakin on aika yliedustettua. Esimerkiksi brown swiss, desi, sahiwal, galloway tms.
Toisaalta kaipaan oikeasti hyvää koiramallia. Parasta olisi saada korrekti pumi (oma rotuni). Sellainen josta ilmenisi rodun olemus ja jolla olisi rodun ilme. Asennolal ei sillä niin väliä, kunhan olisi oikeasti realistinen koiramalli, ja jos olisi vielä omaa rotua...
Lisäksi parasta olisi jos breyer tekisi kunnollisia villieläimiä! Esimerkiksi erilaisia erittäin uhanalaisia lajeja, nubianvuohia, numbatin yms.
Hevosmalliksi voisi tehdä vaikka piehtaroivan, karvaisen suomenhevosen. Ei sukupuolella niin väliä.
Skaalana kaikille traditional. Aika paljon kaipaan siis ihan muuta kuin hevosmalleja joita oikeasti on maan päällä paaljon verrattuna muihin eläinlajieihin.
12. Mikä on pahin painajaisesi?
Vaikea sanoa. Varsinkin omat kammot liittyisivät siihen, mutta siinä pitäisi olla kyllä jotain muutakin. Harvemmin pohdin mitään painajaismaisia tilanteita ja mitään pahinta painajaista en oikein osaa kuvitella.
13. Mikä saa sinut raivostumaan?
Välinpitämättömyys. Välinpitämättömyys muita, maailmaa ja eliöitä kohtaan. Jos tehdään asioita vain koska ne ovat itselle mukavia tai tekevät omasta elämästä helpompaa. Toivoisin jokaisen joskus elämään edes yksi solu omalla epämukavuusalueella niin koko maailma olisi parempi.
14. Onko sinulle koskaan ilkuttu harrastuksen tähden, tai muutoin annettu sen suhteen negatiivista palautetta?
Mallailu ei ole asia josta ihmiset edes mitään yleensä ymmärtävät. Ei näistä sen takia yleensä saa negatiivista palautetta.
15. Mitä mieltä olet Suomessa suhteellisen yleisistä Schleich -blogeista?
Tämäkin tavallaan sellaisena alkanut, nimensäkin perusteella. Nuorempana niissä oli jotain kivaa. Nyt, ne ovat niitä blogeja joita en koskaan lue. Niissä harvemmin mitään minun makuuni kiinnostavaa sisältöä löytyy. Enkä muutenkaan laske schleichejä pienoismalleiksi, joten en näe miksi niistä lukisin muutenkaan, jos kerran mallailusta haluan lukea.
16. Luetko ulkomaalaisten (esim. amerikkalaisten) mallareiden blogeja?
Joskus, jos ehdin. Valitettavan harvoin silloin kun ehdin nettiä selailla ehdin kauheasti blogeja oikeasti lukemaan. Yleensä päädyn silloin esimerkiksi katsomaan netflixiä tms ja vain makailemaan sängyllä.
17. Suosikki...
...hevosrotu?
Apua. En oikeasti tunne hevosrotuja niin hyvin että minulla olisi suosikkia. Kylmäveriset ovat aina yhtä ihastuttavia.
...(hevos)väri tai väriyhdistelmä?
Tykkään simppelistä ja ehkä "tylsästäkin". Kaunis ruunikko (erityisesti todella tummat!) tai jonkinlainen kimo miellyttävät silmää.
...sukupuoli (ori, tamma vai ruuna)?
Minulla on oikeaa hevoskokemusta kunnolla vain kaverini ruunasta, joten en ihan osaa hevosten kohdalla sanoa.
18. Jos hinnalla ei olisi väliä, mitkä viisi hevosmallia haluaisit hankkia nyt?
Vaikea valinta... Ainakin breyerin Bouncer, Dark bay Reverse Brindle Warmblood Stallion, Shannondel, Manoc Capac ja varmaan Carina. (Afuze varmaan nyt kommentoi voimasanoja kun mainitsin vain breyereitä.)
19. Millaisia rutiineja sinulla on harrastuksen suhteen?
Tällä hetkellä ei oikein mitään. Minulla ei ole mitenkään säännöllisesti vapaita hetkiä joina voisin harrastaa, joten harrastan vain silloin kun ehdin ja jaksan. Aina ei jaksa vaikka haluaisi.
20. Mitä toivot harrastuksen tulevaisuudelta Suomessa?
Lisää harrastajia, parempia mahdollisuuksia saada malleja sekä suoraan mallailuun sopivia välineitä ja tarvikkeita. Myös ihan livenäyttelyt olisivat kova juttu.
21. Miten runsasta pienoismalliharrastus on sinun näkökulmastasi katsottuna?
Ei kovinkaan runsasta. Maailmanlaajuisesti toki harrastajia on varmaan jopa satoja tuhansia. Suomen määristä on vaikea sanoa... ehkä joitain tuhansia?
Jos kyse on omasta harrastuksesta niin se ei ole yhtä runsasta kuin toivoisin. Ei yksinkertaisesti ehdi.
22. Suurin (tai suurimmat) unelmasi pienoismalleihin liittyen?
Olisi aivan unelma saada esimerkiksi parista lempimoldistani kunnon kongat kasaan... (mm. bouncer) Lisäksi ehkä suurimpia unelmia olisi joskus osata tehdä oikeasti laadukasta ja realistista pienoismallia.
23. Jos teet tai haluaisit tehdä ns. valokuvatarinoita, millaisia kertomuksesi olisivat? Oletko jo suunnitellut sellaisia?
En oikein koskaan saa edes taltioitua "pakollisia" joten en ole tällaisia suunnitellut. Lisäksi valokuvatarinat eivät ole mikään oma suosikkijuttuni. Todennäköisesti jos tekisin niin tekisin ne esim inspiroituen jostakin kappaleesta ja tavallaan sitten kuvittaisin sen. Musiikki inpiroi minua monessa ja on aivan järkyttävän tärkeä osa elämääni vaikken itse sitä harrasta. Kuuntelen vain.
24. Onko harrastuksessa suuria epäkohtia? Miten ratkaisisit ne?
Vaikea kysymys... Ehkä harrastuksen vähyys ja se kuinka vähän ihmiset ylipäänsä tietävät tästä. Jos harrastajia olisi enemmän ja harrastus olisi yleisempää olisi harrastaminen helpompaa, yhteisöllisempää yms. Tietoa olisi helpompi saada. Omalta osaltani pyrin näitä ratkaisemaan mm. Pienoiskavion avulla ja ihan vain olemalla mahdollisimman aktiivinen.
Toisaalta mielestäni epäkohta on myös se, mistä puhuin viime vuonna eräässä postauksessani. Se, kuinka harrastukselle ei ole kunnon määritelmää (ainakaan Suomessa, toisin on esim Jenkeissä) tai kuinka aina oletetaan malleilta täydellisyyttä, kauneutta ja söpöyttä.
25. Luotko maailmaa pienoismalliesi ympärille? Kerro tästä ainakin hieman. (Maailmantekijää kiinnostaa.)
Luon. Oma maailma on vielä lapsen kengissä, mutta toivon mukaan kasvaa. Maailmoja on toisaalta useampikin mielessä. Näissä erona aihe, toiseen ei ole edes malleja vielä. Tradeillani on oma talli (Zartstall), se on yksityistalli jossa pyörii ties millaista hiipparia ja on vähän kaikenlaista hevosta yms. Kyseinen maailma käsittää kaikki tradini, ja taitaa olla aikasta iso talli sitten... Tuonne on yksi nukke lähes kokonaan valmis (kaipaa hieman pigmenttiä, vaatetta yms, mutta ranka on kasassa ja lihat päällä), mutta lisää tulee kunhan saan kasaan.
Toinen maailma on mielessä ja käsittää kaikenlaisia omia mielikuvitukseni tuotteita. Mm. sonnipöllöt kuuluvat tänne. Kyseinen maailma on aika mielenkiintoinen ja taiteessani esiintyy muutenkin usein... Sitä kirjoitan, (yritän) piirrän ja teen malleiksi asti. Eli tämä ei ihan synny pienoismallien ympärille vaan mallit ehkä enemmän sen ympärille.
HENKILÖKOHTAISET:
1. Millaisia eläimiä hevoset mielestäsi ovat?
Hmm. Hevosesta tulee mieleen iso, uljas ja lempeäkin eläin. Ei kuitenkaan mikään lapanen jota voi pyöritellä miten haluaa ja joka pyörisi täysin ihmisen tahdon mukaan. Ehkä jopa mielestäni hevosten älyä, tunteita ja arvoa aliarvioidaan kovasti.
2. Milloin elämä on parhaimmillaan?
Elämä on parhaimmillaan silloin kun on vain onnellinen olo. Ei väsytä, ei stressaa. Ja silloin siihen kuuluu kanssa mukaan oma intohimo koirat. Ja muuten vain mahdollisuus opiskella eri eläinlajeista, mallailla yms. Mallailu on tärkeä osa, muttei sekään mene koirien yli. En ilman mallailua osaisi tulla toimeen kuitenkaan.
Tämä on onnea. Sain oman vision taltioitua johonkin sellaisena kuin se päässäni oli. |
3. Haaveiletko hevosenomistajuudesta? Miksi/miksi et?
Haaveilen. Hevoset ovat hienoja eläimiä, ja olisi mahtavaa päästä oppimaan niistä lisää ihan oikean hevosen kanssa. Hevosen pito on kuitenkin kallista ja valitettavasti siihen ei välttämättä tarjoudu koskaan mahdollisuutta, on monia muitakin eläimiä joita haluaisin joskus omistaa.
4. Mikä on tärkeintä elämässä?
Hmm... Itse oikeasti harvoin pohdin tämmöisiä. Elämään ei mielestäni kuulu yhtä tärkeintä asiaa ja toisaalta en esim voi onnellisuutta asettaa tärkeimmäksi. Monesti todellinen onni ei sisällä kompromisseja joita tulee tehdä esimerkiksi ympäristömme eteen.
Itselleni ympäristönsuojelu on hyvin tärkeä asia ja siksi esimerkiksi luovun monesta asiasta jotka varmasti tekisivät minut onnellisemmaksi.
En siis tiedä mikä olisi tärkeintä, ehkä se että kokonaisvaltaisesti tietää omat arvonsa, ja mitä haluaa elämältään ja osaa tasapainottaa nämä asiat järkevästi.
PIENOISMALLIHARRASTUS:
5. Lempimerkkisi? Miksi?
Varmaan breyer tehdasmerkeistä. Breyerit ovat tehdasmerkeistä laatu-hintasuhteeltaan fiksuimpia, niitä saa jopa jotenkin Suomesta jne. Esim copperfoxit kiinnostavat, mutta omaa silmää ei oikeasti hivele kuin kaksi copperfoxin moldia ja nyt julkaistava kylmäverismoldi. Peter stonen moldit eivät myöskään kamalasti miellytä, ovat kalliita ja vaikeita saada. Schleich yms ei voi laskea edes pienoismalleiksi... CollectA menee mallimerkistä _joskus_ ei todellakaan aina.
Lelumerkin yksittäinen parempi malli. OF Papo. |
Lelumerkistä REP. Merkki New Ray. |
Kunnon mallimerkin OF. Breyer Brunello. |
6. Miten perheesi ja ystäväsi suhtautuvat harrastukseen?
Nuorempana piti perhe tätä ehkä vaan leikkinä ja ihmettelivät mihin tarvitsen niin montaa muovikonia. Nykyään ihmiset kyllä tajuavat että olen ihan tosissani tän suhteen. Tai sitten eivät enää jaksa ihmetellä. Jotkut sukulaiset "vitsillä" yrittävät malleihin koskea yms. En tiedä kuinka monta kertaa olen vaistonvaraisesti lyönyt jonkun käden kauas mallihyllyistä (ääntä lähtee kanssa normaalia enemmän mikä on todella paljon sitten jo).
Kavereilla ei ole tähän koskaan mitään kommentoitavaa. Yleensä heitä ei kiinnosta edes kysellä mitä tämä on. Joku yksittäinen kaveri on joka aina kyselee että mitä kaikkea hararstukseen kuuluu yms.
7. Parasta mitä sinulle voisi tapahtua hevosmallailuun liittyen?
Saisin lottovoiton, voisin muuttaa jonnekin maaseudulle, saisin ison mallailuhuoneen ja voisin tehdä työkseni jotain mallailuun liittyvää (ei siis välttämättä kustomointia tms vaan esimerkiksi blogata aiheesta tms) tai sitten vain harrastaa tätä rajattomasti. Raha on nykyään aika kova este.
8. Suosikkitaiteilijasi alalta? Miksi?
Ihan mitään varsinaista suosikkia ei ole. Muotoilijoista mm. Eberl, Carlton Sifton, Moody, Kilbourn ja Brewer. Eli aika tunnettuja nimiä. Kaikki muotoilevat todella realistista tai vain omaa silmää muuten suuresti miellyttävää mallia.
Maalaajista en ole vielä mitään suosikkia löytänyt, ja toisaalta varusteiden tekijöitä on monia hyviä.
9. Missä muodossa pääosin harrastat?
Hmm... mikään tapa ei näy ainakaan luvuissa toista suurempana eikä mikään ole ihan suosikki. Tavallaan suosikkihommaani on repainting, tapahtui se sitten maaleilla tai pigmenteillä, mutten sitä eniten tee. Valitettavasti.
10. Millaista heppamallien kuvaaminen parhaimmillaan on?
Se on parhaimmillaan sitä kun valaistus, taustakangas ja malli toimivat yhteen. Tuloksena kuva jossa malli tulee esiin mahdollisimman aidon näköisenä ja toisaalta myös mahdollisimman lähellä totuutta.
11. Jos voisit suunnitella moldin (muotin) esimerkiksi Breyerille, millainen se olisi? (Rotu, skaala, sukupuoli, jne.)
Erittäin vaikea kysymys... Mielessäni ei ole mitään "pakko saada" mallia. Vastaan tähän nyt lajirajojenkin yli, vaikkei sitä olisi toivottu.
Kaipaisin oikeasti realistista nautamallia, jossa näkyy lajin yllättäväkin ketteryys ja elämänriemu. Nautamallit ovat usein todella tylsiä tai jos niissä on jotain liikettä niin kyseessä on lähes poikkeuksetta taisteluhärkä... Olisi hienoa saada moldi joka olisi joko vasikka, hieho tai lehmä (koska aina ne mallit jotka eivät vain seisoskele tai makaa ovat sitten sonneja...). Malli riemuitsisi, loikkisi. Onni silmissä. Rotu saisi olla esimerkiksi jokin muu kuin holstein, simmental, hereford tai longhorn, ylämaankarjakin on aika yliedustettua. Esimerkiksi brown swiss, desi, sahiwal, galloway tms.
Toisaalta kaipaan oikeasti hyvää koiramallia. Parasta olisi saada korrekti pumi (oma rotuni). Sellainen josta ilmenisi rodun olemus ja jolla olisi rodun ilme. Asennolal ei sillä niin väliä, kunhan olisi oikeasti realistinen koiramalli, ja jos olisi vielä omaa rotua...
Lisäksi parasta olisi jos breyer tekisi kunnollisia villieläimiä! Esimerkiksi erilaisia erittäin uhanalaisia lajeja, nubianvuohia, numbatin yms.
Hevosmalliksi voisi tehdä vaikka piehtaroivan, karvaisen suomenhevosen. Ei sukupuolella niin väliä.
Skaalana kaikille traditional. Aika paljon kaipaan siis ihan muuta kuin hevosmalleja joita oikeasti on maan päällä paaljon verrattuna muihin eläinlajieihin.
Schlecihin nautoja. Kaikki täysikasvuiset vain seisovat tylsästi, pääasiassa niin että pää on käännetty joko vasemmalle tai oikealle. Tylsää. |
Breyerin lehmä. Sekin on tylsä. |
12. Mikä on pahin painajaisesi?
Vaikea sanoa. Varsinkin omat kammot liittyisivät siihen, mutta siinä pitäisi olla kyllä jotain muutakin. Harvemmin pohdin mitään painajaismaisia tilanteita ja mitään pahinta painajaista en oikein osaa kuvitella.
13. Mikä saa sinut raivostumaan?
Välinpitämättömyys. Välinpitämättömyys muita, maailmaa ja eliöitä kohtaan. Jos tehdään asioita vain koska ne ovat itselle mukavia tai tekevät omasta elämästä helpompaa. Toivoisin jokaisen joskus elämään edes yksi solu omalla epämukavuusalueella niin koko maailma olisi parempi.
14. Onko sinulle koskaan ilkuttu harrastuksen tähden, tai muutoin annettu sen suhteen negatiivista palautetta?
Mallailu ei ole asia josta ihmiset edes mitään yleensä ymmärtävät. Ei näistä sen takia yleensä saa negatiivista palautetta.
Ykkönen ei ymmärrä ilkkumista. Ja moni ei ihan ensi näkemältä tule Ykkösen kanssa toimeen. Ykkönen on monille käsittämätön juttu, sillä sonnin ja pöllön risteymä ei ihan uppoa jokaisen päähän. |
15. Mitä mieltä olet Suomessa suhteellisen yleisistä Schleich -blogeista?
Tämäkin tavallaan sellaisena alkanut, nimensäkin perusteella. Nuorempana niissä oli jotain kivaa. Nyt, ne ovat niitä blogeja joita en koskaan lue. Niissä harvemmin mitään minun makuuni kiinnostavaa sisältöä löytyy. Enkä muutenkaan laske schleichejä pienoismalleiksi, joten en näe miksi niistä lukisin muutenkaan, jos kerran mallailusta haluan lukea.
16. Luetko ulkomaalaisten (esim. amerikkalaisten) mallareiden blogeja?
Joskus, jos ehdin. Valitettavan harvoin silloin kun ehdin nettiä selailla ehdin kauheasti blogeja oikeasti lukemaan. Yleensä päädyn silloin esimerkiksi katsomaan netflixiä tms ja vain makailemaan sängyllä.
17. Suosikki...
...hevosrotu?
Apua. En oikeasti tunne hevosrotuja niin hyvin että minulla olisi suosikkia. Kylmäveriset ovat aina yhtä ihastuttavia.
...(hevos)väri tai väriyhdistelmä?
Tykkään simppelistä ja ehkä "tylsästäkin". Kaunis ruunikko (erityisesti todella tummat!) tai jonkinlainen kimo miellyttävät silmää.
...sukupuoli (ori, tamma vai ruuna)?
Minulla on oikeaa hevoskokemusta kunnolla vain kaverini ruunasta, joten en ihan osaa hevosten kohdalla sanoa.
18. Jos hinnalla ei olisi väliä, mitkä viisi hevosmallia haluaisit hankkia nyt?
Vaikea valinta... Ainakin breyerin Bouncer, Dark bay Reverse Brindle Warmblood Stallion, Shannondel, Manoc Capac ja varmaan Carina. (Afuze varmaan nyt kommentoi voimasanoja kun mainitsin vain breyereitä.)
19. Millaisia rutiineja sinulla on harrastuksen suhteen?
Tällä hetkellä ei oikein mitään. Minulla ei ole mitenkään säännöllisesti vapaita hetkiä joina voisin harrastaa, joten harrastan vain silloin kun ehdin ja jaksan. Aina ei jaksa vaikka haluaisi.
20. Mitä toivot harrastuksen tulevaisuudelta Suomessa?
Lisää harrastajia, parempia mahdollisuuksia saada malleja sekä suoraan mallailuun sopivia välineitä ja tarvikkeita. Myös ihan livenäyttelyt olisivat kova juttu.
21. Miten runsasta pienoismalliharrastus on sinun näkökulmastasi katsottuna?
Ei kovinkaan runsasta. Maailmanlaajuisesti toki harrastajia on varmaan jopa satoja tuhansia. Suomen määristä on vaikea sanoa... ehkä joitain tuhansia?
Jos kyse on omasta harrastuksesta niin se ei ole yhtä runsasta kuin toivoisin. Ei yksinkertaisesti ehdi.
22. Suurin (tai suurimmat) unelmasi pienoismalleihin liittyen?
Olisi aivan unelma saada esimerkiksi parista lempimoldistani kunnon kongat kasaan... (mm. bouncer) Lisäksi ehkä suurimpia unelmia olisi joskus osata tehdä oikeasti laadukasta ja realistista pienoismallia.
23. Jos teet tai haluaisit tehdä ns. valokuvatarinoita, millaisia kertomuksesi olisivat? Oletko jo suunnitellut sellaisia?
En oikein koskaan saa edes taltioitua "pakollisia" joten en ole tällaisia suunnitellut. Lisäksi valokuvatarinat eivät ole mikään oma suosikkijuttuni. Todennäköisesti jos tekisin niin tekisin ne esim inspiroituen jostakin kappaleesta ja tavallaan sitten kuvittaisin sen. Musiikki inpiroi minua monessa ja on aivan järkyttävän tärkeä osa elämääni vaikken itse sitä harrasta. Kuuntelen vain.
24. Onko harrastuksessa suuria epäkohtia? Miten ratkaisisit ne?
Vaikea kysymys... Ehkä harrastuksen vähyys ja se kuinka vähän ihmiset ylipäänsä tietävät tästä. Jos harrastajia olisi enemmän ja harrastus olisi yleisempää olisi harrastaminen helpompaa, yhteisöllisempää yms. Tietoa olisi helpompi saada. Omalta osaltani pyrin näitä ratkaisemaan mm. Pienoiskavion avulla ja ihan vain olemalla mahdollisimman aktiivinen.
Toisaalta mielestäni epäkohta on myös se, mistä puhuin viime vuonna eräässä postauksessani. Se, kuinka harrastukselle ei ole kunnon määritelmää (ainakaan Suomessa, toisin on esim Jenkeissä) tai kuinka aina oletetaan malleilta täydellisyyttä, kauneutta ja söpöyttä.
25. Luotko maailmaa pienoismalliesi ympärille? Kerro tästä ainakin hieman. (Maailmantekijää kiinnostaa.)
Luon. Oma maailma on vielä lapsen kengissä, mutta toivon mukaan kasvaa. Maailmoja on toisaalta useampikin mielessä. Näissä erona aihe, toiseen ei ole edes malleja vielä. Tradeillani on oma talli (Zartstall), se on yksityistalli jossa pyörii ties millaista hiipparia ja on vähän kaikenlaista hevosta yms. Kyseinen maailma käsittää kaikki tradini, ja taitaa olla aikasta iso talli sitten... Tuonne on yksi nukke lähes kokonaan valmis (kaipaa hieman pigmenttiä, vaatetta yms, mutta ranka on kasassa ja lihat päällä), mutta lisää tulee kunhan saan kasaan.
Toinen maailma on mielessä ja käsittää kaikenlaisia omia mielikuvitukseni tuotteita. Mm. sonnipöllöt kuuluvat tänne. Kyseinen maailma on aika mielenkiintoinen ja taiteessani esiintyy muutenkin usein... Sitä kirjoitan, (yritän) piirrän ja teen malleiksi asti. Eli tämä ei ihan synny pienoismallien ympärille vaan mallit ehkä enemmän sen ympärille.
maanantai 1. tammikuuta 2018
Vuosi vaihtui
Heips! Vuosi vaihtui, joten nyt on hyvä hetki katsoa taakse edellisvuoteen ja suunnitella alkavaa vuotta. Kirjoitin 2016 viimeisenä päivänä postauksen, tavoitteistani vuodelle 2017.Alkuun voisi käydä läpi näiden tavoitteiden toteutumista.
Mitä odotin vuodelta 2017?
Asetin itselleni seuraavat tavoitteet:
Mitä odotin vuodelta 2017?
Asetin itselleni seuraavat tavoitteet:
- Blogiin 52 postausta- eli yksi joka viikolle
- Tässä ei ihan onnistuttu, julkaisin 36 postausta. Tavoitteesta vajaaksi jäätiin siis 16 postauksen verran. Viime vuosi oli kuitenkin aktiivisin blogin historian aikana.
- Hankkia kokoelmaan niitä malleja joiden hankintaa olen suunnitellut kerta toisensa jälkeen, mutta joihin en koskaan ole silti päätynyt
- Näitä tuli hankittua pari. Pari vanhempaa schleichiä, joitain breyereitä (kuten american pharoah ja peppermint kiss).
- Ottaa blogiin uusia kuvia eikä vain käyttää vanhoja jo blogissa nähtyjä (miksi mä syyllistyn tähän vaikka rakastankin valokuvausta??)
- Toki otin paljonkin uusia kuvia vuoden aikana, mutta syyllistyis silti tähän. Syyllistyn siihen myös tämän postauksen kanssa. Anteeksi.
- Esitellä kokoelmaa (!!), näyttää malleja joita ei täällä ole nähty ja muutenkin antaa kattava kuva siitä mistä mun kokoelma koostuu
- Tässä onnistuin mielestäni erinomaisesti. Pitää yrittää nyt alkuvuodesta julkaista vielä joitain uudempia malleja joita en ole blogittanut.
- Ottaa ainakin kerran realistisia kuvia
- Total fail. Realistiset kuvat eivät ihan ole mun juttuni.
- Yrittää löytää lisää suomalaisia pienoismalliharrastajia
- No jaa. Mistä löytää hararstajia jos he eivät itseään ilmianna?
- Tutustua muidenkin merkkien heposiin eli muihin kuin vain schleichin ja breyerin
- Kokoelmaan liittyi papoa, safaria... joten eiköhän tässä onnistuttu!
- Aloittaa edes jonkunlainen conga! Ihan missä vain skaalassa.
- Kustomoida ja repaintata enemmän, ja kehittyä molemmissa.
- Panostaa nautoihin, lohikäärmeisiin ja koiriin enemmän. Eli siis hankkia näitä lisää, kustomoida näitä lisää yms. Kasvattaa niiden määrää kokoelmassani.
- Tehdä varusteita.
- Mennä kaikessa oman mukavuusalueen ulkopuolelle, haastaa itseään.
- Blogiin postauksia edes kerran kahdessa viikossa. Eli noin 27 postausta. (Ollaan realistisia, lukio vie aikaa niin paljon etten joka viikko voi saada materiaalia ulos.)
- Panostaa Pienoiskavioon!
- Osallistua namopaimoon. (National model painting month)
- Hankkia/tehdä nukkeja malleilleni.
Stablemateseja voisi hankkia lisää! |
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)
Hengissä ollaan
Mitä tänä hiljaisuuden aikana olen puuhaillut? No, vähän kaikkea. Rakastan syksyä ja talvea, vihdoin on pimeää ja sääkin on inhimillinen. N...
-
Moikka! Tämä postaus on hyvin poikkeava normaaleista postauksistani. Tässä postauksessa pohdin schleicheissä näkemääni muutosta ja havaitsem...
-
Heipsan! Olen vuosien varrella tehnyt ison kasan varusteita ja tänään ajattelin niitä esitellä. Kaikkia en muistanut kuvata, tai niistä ei o...
-
Olen edelleen tauolla. Ja kysykää niitä kysymyksiä :) Moi! En itse koe olevani mikään hyvä bloggaja tai suosittu jne. Mutta, kerron nyt tä...