tiistai 16. elokuuta 2016

Millaisia muistoja minulla on tästä harrastuksesta?

Heipä hei! Vihdoin minulla on oma kone, ja jonkun verran inspiraatiota tänne blogiin. Toivokaamme siis kaikki, että edes kerran vuodessa tänne jotain kirjoittelisin :D
Olen suunnitellut tekeväni jossain vaiheessa postausta pienoismallihevosten ja -muiden hoidosta. Eli siis kuinka minä niitä "hoidan". Lisäksi aion tehdä jonkun verran historiapläjäyksiä harrastuksesta yms.
Tänään kuitenkin haluan puhua vuosistani harrastuksen parissa.

Tosissaan kaikki tämä alkoi silloin olisiko ollut 2011, josta lähtien olen säännöllisen epäsäännöllisesti kaikkea schleichien ja sitten myöhemmin breyereidenkin kanssa touhunnut. Silloin alkuaikoina minulla oli vain erilaisia villieläimiä, mutta hyvin pian hankin myös hevosia ja muita eläimiä. Hevosia varten tein alkuun tallin, ilman yhtäkään schleich-hevosta oli hiukan haasteellista talli tehdä, mutta se on mielestäni hienoin talli jonka olen koskaan tehnyt. Ehkä siksi, että se oli ensimmäinen tai siksi, että siinä on hyvin paljon yksityiskohtia. Kuvia kyseisestä tallista silloin alkuperäisenä ei ole, sillä jossain vaiheessa menetin kaikki (haluaisitteko joskus esittelyä vuosien aikana tehdyistä rakennuksista ja tarvikkeista?).
Yksi suosikkikuviani, joita olen ottanut.

Kokoelmani koko kasvoi hitaasti ja välillä nopeasti kohti nykyistä kahtasataa. Kaipaan niin kovasti niitä hetkiä, kun menimme ostamaan minulle schleichejä ja istuin autossa kotimatkalla niiin onnellisena. 
Silloin joskus ensimmäiset pari vuotta vietin monia tunteja leikkien schleicheillä. Edelleen muistan monet näistä leikeistä. Ne leikit, tunnit ja hetket ovat painuneet mieleeni niiden vuosien parhaimpina muistoina. Edelleen toivon, että osaisin ottaa schleichit esiin ja leikkiä niillä.

Muistan niin elävästi omat harrastukseni kultavuodet. Iltaisin kokosin tilani huoneeni lattialle ja leikin. Sitten otin hiukan kuvia ja kirjoitin postauksen tai pari blogiini (tosissaan noina aikoina saatoin kirjoittaa jopa kahdeksan postausta yhden viikon aikana). Loin tilalle oman erillisen blogin, jossa kirjoittelin enemmän tilan elämästä ja tänne pistin kaiken muun. Loin tilalle omat erilliset kotisivut ja järjestin kilpailuja. Noihin aikoihin minulla oli kymmenisen yhteistyötallia ja yhteydenpito oli hyvin aktiivista. Ja vaikka varmaan edelleen uudet, nuoremmat harrastajat jatkavat samaa kaavaa, ei ainakaan minun silmissäni mikään ole yhtä aktiivista ja hienoa. Silloin pari vuotta nuorempana pystyin heittäytymään tähän maailmaan niin hyvin. Osaltaan tähän vaikuttaa tietty sekin, että sitten minulle tuli elämääni paljon muuta sisältöä ja tämä harrastus hiukan kuoli.


Entä tuleva? Tulevaisuudessa haluan jatkaa harrastusta niin pitkälle kuin pystyn. Haaveenani on tehdä mahdollisimman oikeanlainen ja yksityiskohtainen talli (näitä näkee ehkä enemmän ulkomaisilla harrastajilla). Nykyisillään minulla ei ole tilaa tuollaista tehdä ja pitää, mutta se on haaveena. Haluan hankkia lisää schleichejä. Vaikka keskityn nykyisimmillään hankkimaan vähän vaikeammin saatavia vanhempia malleja, niin uusiakin aion hankkia kunhan ne silmääni vain miellyttävät. Harmikseni olen huomannut schleichin tyylin muuttuneen, ja ei se uusi tyyli niin iske. Silmissäni näen edelleen just ne tietyntyyppiset hevoset (suunnillen ne siinä 2008 +-3vuotta ilmestyneet), ja ne ovat hienoimpia malleja joita tiedän.
Nyt päästän teidät tekemään muuta! Laittakaa postaustoiveita, jos niitä on.


2 kommenttia:

Ennen kuin kommentoit:
-Vastaan lähinnä vain viesteihin joissa on oikeasti jotain sisältöä ts. herättävät minussa jotain sanottavaa. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista!
-Otan mielelläni postausehdotuksia vastaan. Kuitenkin on hyvin epätodennäköistä, että tekisin postausta jostain schleich-tallista tms. Minulla ei sellaista ole.
-Kuvaan canon eos 100D-järjestelmäkameralla. Pienoismallikuvauksessa käyttössäni on vain kittiputki. Vanhat kuvat on otettu canon ixus 132-pokkarilla.
-Minulla voi joskus kestää turhankin kauan vastata, pyrin kuitenkin vastaamaan mahdollisimman pian.

Kahdeksikosta yhdeksikköön

Heips! Tässä saattoi käydä sellainen vahinko että vuosi vaihtui. Päätin että aloitetaan vuosi jo pari vuotta blogiin julkaistulla tavoite- j...