keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Abundiantus Fructum

Heips!

Olen tässä pari päivää maalannut hullun lailla. Selkä tekee kuolemaa ja päätä särkee. Mutta, oli se sen arvoista.
Nimittäin sain ensimmäisen repaint hevoseni valmiiksi! Tätä ennen olen maalannut yhden koiran. Siitä olenkin jo kirjoittanut luonnokset, saas nähdä milloin senkin postauksen saan ulos. (=julkaisen näitä tapahtumia joskus hiukan väärässäkin järjestyksessä... Vähän sen mukaan mistä jaksan kirjoittaa.)
Kyseinen hevonen on yhdessä hienoimmista schleichin moldeista. -07 tinker-ori on se, joka päätyi uhriksi. Minulla oli noita kolme, yksi mustavalkoinen ja kaksi ruskeavalkoista. Toinen ruskeista oli tullut minulle käytettynä, joten maalipinta oli makuuni liian kulunut. Uskaltauduinkin ottamaan sen uhrikseni. Ei kaduta. Nyt minulla on kolme eri väristä mallia tuossa moldissa.
Tykkään muutenkin kun minulla on kokoelmassani edes joku uniikki yksilö. Ei siis vain OF malleja.
Halusin tehdä hevosen, joka poikkeaisi kokoelmastani edes hiukan. Ihan senkin takia, että kokoelmani laajenisi eikä sisältäisi vain tietynlaisia hevosia. Teinkin hevoselle herasilmät ja valkopään. Rodulle tyypillisesti sillä on sukat kaikissa jaloissa. Väri on punarautias liinakko.
Oria oli tosi kiva maalata. Nimekseen se sai Abundiantus Fructum, niinkuin postauksen otsikkokin sanoo. Mitään lyhyttä lempinimeä sillä ei vielä ole, mutta se kehittynee kun kyllästyn sanomaan tuota kokonimeä.
Tässä postauksessa pääsette myös jonkun verran sisään uusiin piirteisiin täällä blogissa. Tulen tästälähin laittamaan asioista varmaan vielä enemmän kuvia. Varautukaa siis kuvaspämmiin. Lisäksi olen ruvennut kuvaamaan asiat taustakankaan kanssa. Lisäksi aloin käyttämään kamerajalkaa myös mallauskuvaamisessa. Ja kaiken lisäksi minulla on nyt oikeasti hieno vesileima (kiitos kaverini!). Lisäksi tulen tekemään blogille hyvin erilaisen ulkoasun jossain välissä.

 Sillä on kyllä herasilmä vaikkei kuvissa oikein se väri näy. Kuvissa väri näyttää myös hiukan punaisemmalta, kuin se on oikeasti, oikeastihan väri on ihan kunnon ruskea.

 Tässä näkyy hyvin että ne sukat ovat tosissaan vaaleammat kuin häntä ja harja. Referenssikuvissani irlannincobeilla oli samoin.


 Tässä näkyy vähän paremmin tuo turpa, että millainen se on.Tykkään itse orista kovasti, ja olen hyvin tyytyväinen siihen. Virheitä maalista kyllä löydän, mutta onhan tämä ensimmäinen hevosmaalaukseni. Ja olisihan se ihan tylsää jos heti olisin maalannut ihan täydellisesti. Sitten ei olisi mitään opittavaa, eikä voisi omaa kehitystä seurata.
Seuraavissa postauksissa tulen pitkälti esittelemään tekemiäni varusteita ja muita maalausprojekteja!

4 kommenttia:

 1. Aah tätä on odotettu, tänne blogiin... :) Mitä nyt kahtelin ni ei taida ihan ekana tullakaan vastaan isomerkkistä liinakkopunarautiasta tähän moldiin maalattuna. Hän on uniikki. Enkä lakkaa mainitsemasta miten paljon pidän tuosta epämääräsestä valkopäästä! Näyttää muodoista lähtien mukavan geneettiseltä eikä siltä, että päälle on vaan isketty maalia (vertaa vaikka Schleichien OF -värityksiin, usein ns. kirjavat hevoset on vaan täytetty epämääräsillä kuvioilla).

  Plus sininen taustakangas tekee kaikesta aina parempaa. Liikaa kokemusta asiasta. :p

  Mainio vesileimakin, tulee jotenki ammattimaisempi (tai vähintäänkin vakavampi) vaikutelma kuviin. Ts. että kuvaamista tehdään tosissaan eikä vaan jonain pikku harrastuksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kiitoksia! Just halusinki muutenki erikoisemman mallin. Eipä ihan heti tule vastaan samanlaista. Ja en pysty maalaamaan jotain, mikä ei ole oikastikin mahdollista. Häiritsee liikaa. Onhan pienoismalleissa ideana, että ne on mahdollisimman aidon näkösiä.
   Rakastuin siniseen taustakankaaseen :)
   Tykkään itsekki vesileimasta kovin. Ja ihan oikeasti se, että tää on mulle ihan muuta kun vaan hölmö' harrastelua. Hyvä jos näkyy enemmän ja enemmän blogistaki läpi :)

   Poista
 2. Kun sulla on taas aikaa, voisitko ottaa kuvia tosta Breyerin arabista?(: se on niin ihana!
  Uusi banneri on kiva (Y)(Y)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips!
   Kyseinen malli on vaikea kuvattava, mutta voin yrittää. Siitä on jotain huonoja kuvia, mutta kun ne on just sitä. Huonoja. Ei mitenkään kuvauksellinen malli (vaikkakin muuten ihan kiva).
   Ja kiitos! Uutta ulkoasua yms on kyllä tulossa kunhan saan jostain motivaatiota blogille. (Tai noh... gimpin avaamiselle)

   Poista

Ennen kuin kommentoit:
-Vastaan lähinnä vain viesteihin joissa on oikeasti jotain sisältöä ts. herättävät minussa jotain sanottavaa. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista!
-Otan mielelläni postausehdotuksia vastaan. Kuitenkin on hyvin epätodennäköistä, että tekisin postausta jostain schleich-tallista tms. Minulla ei sellaista ole.
-Kuvaan canon eos 100D-järjestelmäkameralla. Pienoismallikuvauksessa käyttössäni on vain kittiputki. Vanhat kuvat on otettu canon ixus 132-pokkarilla.
-Minulla voi joskus kestää turhankin kauan vastata, pyrin kuitenkin vastaamaan mahdollisimman pian.

Kahdeksikosta yhdeksikköön

Heips! Tässä saattoi käydä sellainen vahinko että vuosi vaihtui. Päätin että aloitetaan vuosi jo pari vuotta blogiin julkaistulla tavoite- j...