torstai 25. toukokuuta 2017

Valjaat

Heips!
Nyt on jälleen tapahtunut paljon. Yritän saada postauksissa kiinni tapahtuneita. Kuvat vaan tuntuu onnistuvan kaikesta, PAITSI mallausjutuista. Huoh... Mielessä on jo useampia postauksia, ja tuun ne tekemään kunhan vaan saan kuvituspuolen kuntoon.
Nyt kuitenkin ajattelin laittaa kuvia valjaista. Tein siis koirien valjaat. Huvittaa, että koiraharrastaja ei ole ennen tätä tehnyt mitään koiramalleihin liittyvää...
Kiitokset Afuzelle, joka sai mut postauksillaan tajuamaan, kuinka voin tehdä toimivan soljen. En ymmärrä kuinka vaikeeta on voinut olla keksiä, että hei! sen soljen voi kääntää toisin päin ja voila! siinä on kunnon solki.
Intouduinkin sitten tekemään valjaat niille parille koiramallilleni. Tein ne punaisesta mokkanauhasta (huh... noitaki ostanu joskus ku oli vielä tiimari). Vääntelin parit D-soljet, avasin yhden soljen ja sitten alkoikin homma. Alkuun tein aivan liian lyhyen pätkän ja siitä tulikin sitten vain panta. Sitten poltin sormeni (käytän kuumaliimaa, koska kun kerrankin ostin hyvää liimaa niin ostin vahingossa sellaista joka kuivuu vuorokauden...). Kyllä niistä kuitenkin syntyi valjaat. Ehkä tässä vois alkaa tekemään noita enemmänki ja vielä parempia.
 Mallina schleichin vanhempi kultainennoutaja.  Kuvat eivät oikeen tuntuneet onnistuvan. Tässä kuvassa valjaissa kiinni joku ikuisuusvanha juoksutusliina/hihna.
 Valjaat tein ulkomuistista oman koirani valjaiden pohjalta. Ja voin vain sanoa, että mulla on aivan surkea kuvamuisti jne, että ei ehkä ollut hyvä idea tehdä näitä ulkomuistista. Virheitä nimittäin löytyy...
Koska olen taiteellinen ihminen (not) niin otin tämmöisenki kuvan ku aurinko paistoi kivasti ikkunasta. Tässä näkyy hyvin tuo solkikiinnitys. Reiät tein ratkojalla, kun parempaakaan ei ole. Ratkoja toimi yllättävän kivasti!

Huh... ei mennyt näittenkään kuvien editoinnissa kuin varmaan 2-3 kuukautta... Kaipaan ryhdistäytymistä.

4 kommenttia:

 1. Mie teen noihin kielisolkiremmeihin (en tiä onko niile joku oikea suomenkielinen nimi, se kieletön on liukusolki...) reiät tyhjällä lyijytäytekynällä (0,5 tai 0,7). :D Tosin tuontyyppinen yhtään paksumpi nauha ei välttämättä päästä sitä tappelematta läpi (olen tappanut ainakin pari turhaa kynää noin). Nahasta kyllä menee hyvin, kun painaa kunnolla ja remmin alla on joku hukkapala reikiintymässä.

  Aika perushyviltä nuo näyttää, tommoset että ei ole mitään kaunisteluja sen toimivuuden ohessa. D-rengas on aika leveä kyllä, samoin solkikin, mutta nekin tietysti oppii säätämään ajan kanssa kun toistaa miljoona kertaa. Usein toimii se kun tekee soljet hippusen kapeammiksi kuin itse remmi, tällöin ainakin itse saan helpommin sopivia leveyksiä. (Tai sitten se on jokin illuusio - kun remmi on liian leveä ja tungetaan liimausvaiheessa solkeen kiinni, se menee ryttyyn ja näyttää hyvältä, kun yhtään ylimääräistä langanpäätä ei näy. :p)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyijytäytekynä ei oikein mennyt läpi, ja ratkoja on sen verran vankkaa tekoa, että meni tosi kätevästi läpi. Lisäksi siinä on sitte ku pistää "pohjaan" asti niin terääki (joka ratkojaa käyttäessä katkaisee siis langat) jolloin saa reikää vaikka isommaksi jos tarve tulee.
   Taisin silloin nuo tehdessäni sulle jotain sanoakin, mutta tei nuo kans vaan tyyliin "testataan mitä tulee" joten just soljet yms on väärän kokosia. Kauheasti en uusia tuota varten väännellyt, vaan käytin trad-koon solkia joita löyty valmiiksi. Ens kerralla teenki sitte varmaan iha kunnon materiaaliin (nahka) niin sitten varmaan panostankin enemmän.

   Poista
 2. Hienot!:)
  Mun nakkisormet ei taipuisi tommoseen :,,D

  VastaaPoista

Ennen kuin kommentoit:
-Vastaan lähinnä vain viesteihin joissa on oikeasti jotain sisältöä ts. herättävät minussa jotain sanottavaa. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista!
-Otan mielelläni postausehdotuksia vastaan. Kuitenkin on hyvin epätodennäköistä, että tekisin postausta jostain schleich-tallista tms. Minulla ei sellaista ole.
-Kuvaan canon eos 100D-järjestelmäkameralla. Pienoismallikuvauksessa käyttössäni on vain kittiputki. Vanhat kuvat on otettu canon ixus 132-pokkarilla.
-Minulla voi joskus kestää turhankin kauan vastata, pyrin kuitenkin vastaamaan mahdollisimman pian.

Kahdeksikosta yhdeksikköön

Heips! Tässä saattoi käydä sellainen vahinko että vuosi vaihtui. Päätin että aloitetaan vuosi jo pari vuotta blogiin julkaistulla tavoite- j...