perjantai 6. tammikuuta 2017

Mitä kuuluu maailmalle?

Heips! Nyt tällainen turha tekstinpätkä :D (Ja vielä ilman kuvia. Hyi!)
Täytekuva

Elikkä kuten näkyy, muutin blogin ulkoasua aika rajulla kädellä. Uusi banneri on ihan kiva toistaiseksi. Nyt kun sitä katson, niin se näyttää aika kamalalta :D
Uuden taidan tehdä piakkoin. Ideaa uuteen iski sillä hetkellä, kun tämän blogiin tyrkkäsin... Tämä on vähän liian pakotettu banneri.

Seuraavasta syytän Afuzea: Intouduin malleilleni tietojen tekemisestä. Pikkuhiljaa tulenkin nimeämään jne jokaisen mallini (tai ainakin hevoset). Olen lisännyt tänne blogiin "kokoelmani"-sivun jonka alle tulen linkittämään sivuja, joihin mallejeni tiedot laitan. Jos tietojen määrä kasvaa valtavasti (eli yhdelle hevoselle tulee suunnilleen romaanin pitoinen kasa tietoja) niin, sitten teen vielä pienmmät kategoriat. Tietoja ei vielä siis ole, mutta heti kun ehdin niin alan niitä sinne kirjoittelemaan (tietty pitää jaksaa kuvata ja vesileimata kuva/-t jokaisesta mallistani...

Lisäksi:
Breyer on ostanut CollectAn! Vielä en ole ihan varma mihin tämä johtaa. Uskallan kuitenkin epäillä, että collectAn malleja olisi pian helpompi saada myös Suomesta. Breyer on tämän uuden "linjan" nimennyt Corral Pals-nimiseksi. Käsittääkseni (/olen lukenut keskustelua aiheesta) breyer ei ostanut kaikkia malleja vaan vain osan (?). Tässä kuitenkin linkkiä ainakin niihin jotka breyerin alta löytyvät piakkoin (?):

Corral Pals Horse Collection

Corral Pals Farm Animals Collection

Corral Pals Cats & Dogs Collection

Mitä mieltä olet uudesta ulkoasusta? Millaisia fiiliksiä tämä uutinen herättää? Onko sinulla postaustoiveita? Olisiko esimerkiksi kiinnostusta johonkin "hyödyllisiä linkkejä"- postaukseen tai Q&A tyyppiseen postaukseen?
12 kommenttia:

 1. Jaa, onnea tuohon tietojentekoprojektiin... Se voi viedä järjen, nimim. tehnyt samaa monta vuotta. :'D Tosin on se myös mukavaa tajuta että jossain välissä tiedot on kerätty jo ehkä 50-100 hevoselle, ja jonkin verran (puolet?) on enää jäljellä. Josko mieki lakkaisin vaatimasta liikaa tekstiä itseltäni ja tunkisin jokaiselle hevoselle vaan ne tarpeelliset tiedot, tekisin lisätekstiä vasta myöhemmin sitten... Paras osuus on varmaan kuvaaminen ja se, kun tietää päässeensä oikeasti asiaan eli saanut homman etenemään.

  Tajusin vasta nyt että ääääk olen laiminlyönyt tätä omaa tietoblogiani jo vuoden... Mitä ihmettä. tosin sivuja olen välillä päivitellyt. Ottaisin nyt aivot kättee ja jatkaisin. http://hevosmallikuvat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aikoinani mulla oli tiedot jokaiselle schleichille. Nykyään en vain enää niitä muista. Ne harvat joiden tiedot muistan, niin saavat ne tietonsa pitää.
   Mua itseäni ainakin kiinnostaa hirveesti esim. sukutaulut (kröh kröh... muuten vaan vietän puolet vapaa-ajastani koirien sukutauluja tutkien), ja nimien keksiminen on hurjan kivaa, joten en usko tämän olevan ongelma.

   Poista
  2. Kirjotitko ne sillo aikoinaan esim. johonkin vihkoon? Miula on omat vihkoissa siltä ajalta minkä jälkeen siirsin kaiken koneelle ja jatkoin sit uusimmatki sinne... Ja nyt ku pitää päivitellä tietoja sekä tiedostoihin että erilliseen blogiin niin raargh. Mutta mitäpä ei tee tälläset hullut mallarit... Toisaalta digitaalinen laittelu pelastaa paljon, ku ei kulu materiaaleja eikä tietojen muokkailu ole niin raastavaa.

   Noita sukutauluja harrastaa hevosmallaritki, en ite tiedä kui moni mutta sekin tähän harrastukseen yleisesti kuuluu. Ja jos yrittää risteyttää niitä malleja johonkin, joutuu ottamaan genetiikan huomioon. ;)

   Poista
  3. Johonkin olen niitä ylös kirjoittanut, mutta ilmeisesti ne ovat hävinneet jonnekkin maailman uumeniin...
   Voihan ollakkin, että jotain sukutaulua näille teen joskus, mutta tällähetkellä mulle on tarpeeks tehdä ne tiedot :D

   Poista
 2. Mitä mä olen käsittänyt tästä Breyer-Collecta asiasta, niin merkit pysyvät toistaseksi erillään ja jatkavat omien malliensa tuotantoa, vaikka omistaja on sama. Tarkoituksena on tehdä Breyer by Collecta-sarjoja kuten Corral Pals. Mitään virallista ei liene julkaistu asiasta, joten aika pitkälle kaikki on vaan spekulaatiota, paitsi toi Corral Palsin julkaisu.
  Toivon, että mallistot pysyvät erillään, jos ei lasketa Corral Pals-tyyppisiä sarjoja. Breyerin ja Collectan figut on kuitenkin erilaisia (esim. materiaali, maalaus) ja Collectalla on laajempi valikoima eri eläinfiguureja. Ja pitäähän sitä olla eri erityyppisiä vaihtoehtoja keräilykohteiksi.
  Mulla tosin ei ole (vielä) yhtään breyeriä eikä uudempaa collectaa (vielä):D

  Uusi ulkoasu on ihan kiva, tykkään aika simppeleistä. Banneri on jees, mutta siitä edellisestä tykkäsin enemmän(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo. Mä veikkaisin, että Breyerin ja Collectan yhdistyminen voi a)helpottaa collectojen saamista Suomesta b) ei muuta asiaa mitenkään. Olettaisin, että breyerit saapuu Suomeen tukkuliikkeen kautta. Jotta collectat saapuisi tänne, myös niiden tulisi olla tukkuliikkeen valikoimissa. Breyeritkään eivät ole kovin laajasti saatavilla täällä Suomessa, mutta ehkä collectoja voitaisiin myydä samoissa paikoissa. Corral Palsit voisivat hyvinkin tulla breyereitä myyviin liikkeisiin.
   Onko täällä tarpeeksi markkinaa collectan figuille? Schleichillä on vahva asema eläinfiguurivalmistajana Suomessa, ja esim. bullyland ei sille ole pärjännyt (toisaalta, bullylandit on niin kökköjä, ettei se ole mikään ihme).
   Mulle sopisi, että collectat saapuisi Suomeen(: osa keräilijöistä saattaisi vetää herneet nenään, sillä silloin collectat olisi oikeasti kaikkien saatavilla, eikä niiden omistamisessa olisi mitään kummallista.

   Poista
  2. Tästä nyt on kuullut yhtä sun toista. Suunnilleen samoja asioita kuin sinä tästä kommentoit, niin olen kuullut.
   Mä jään ainakin mielenkiinnolla odottamaan lisää infoa asiasta.
   Banneriin tuli myös pieni moka (jonka siis luulin tehneeni oikein vielä gimpissä), jonka huomasin vasta sen tänne laitettuani. Uuden teen heti, kun energiaa on. Tällä hetkellä kipeänä en oikein jaksa käyttää aivojani tuohon. :D

   Poista
  3. Ei siis mikään huono toi uusi banneri(; haha, ite en jaksa ees terveenä värkätä banneria :,D

   Juu, täytyy jäädä oottelemaan virallista tietoa! Haluaisin tietää, että pitäisikö laittaa noita nykyisiä collectoja tilaukseen... ajattelin kyllä joka tapauksessa tilata niitä jossain vaiheessa. Kiinnostais mua Correl Palsitkin. Mutta jos ensin sen yhden Breyerin hommaisi :p

   Poista
 3. Jos teet qa postauksen, voitko kertoa lisää pienoismalleista ja customoinnista? Haluaisin ymmärtää pienoismallitermeja, esim mitä tarkoittaa mold, moldaus, mode,liveshow? Mikä on termi sille "pikkucustomoinnille", jossa maalataan joku pieni merkki? Joskus olen vähän pihalla kun luen blogiasi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin pistää pystyyn postauksen johon saa kommentoida kysymyksiä, ja katselen sitten tuleeko niitä kysymyksiä tarpeeksi. :)
   Itseasiassa joku pienoishevostermit-postaus olisi hyvä idea! Tän voisin tässä toteutella kunhan vain jaksan kirjoittaa tuollaisen määrän tekstiä :D

   Poista
  2. Mitä tarkoittaa congaus? Entä resiini? Miten se eroaa tavallisesta figuurista?

   Poista
  3. Mm. nää termit on tulossa mun pienoismallitermit-postaukseen jota yritän tässä kirjoitella kunhan ehdin ja jaksan! Näin etukäteen suosittelen tsekkaamaan seuraavt sivut: identify your breyer (siellä breyer ja pienoismallitermejä myös) sekä Finnish Modelhorse Collectorsin sivut (FMHC)! Näistä molemmista löytyy paljon termejä ja infoa :)

   Poista

Ennen kuin kommentoit:
-Vastaan lähinnä vain viesteihin joissa on oikeasti jotain sisältöä ts. herättävät minussa jotain sanottavaa. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista!
-Otan mielelläni postausehdotuksia vastaan. Kuitenkin on hyvin epätodennäköistä, että tekisin postausta jostain schleich-tallista tms. Minulla ei sellaista ole.
-Kuvaan canon eos 100D-järjestelmäkameralla. Pienoismallikuvauksessa käyttössäni on vain kittiputki. Vanhat kuvat on otettu canon ixus 132-pokkarilla.
-Minulla voi joskus kestää turhankin kauan vastata, pyrin kuitenkin vastaamaan mahdollisimman pian.

Kahdeksikosta yhdeksikköön

Heips! Tässä saattoi käydä sellainen vahinko että vuosi vaihtui. Päätin että aloitetaan vuosi jo pari vuotta blogiin julkaistulla tavoite- j...