perjantai 27. tammikuuta 2017

Q&A: vastailua

Hei! Kysymyksiä tuli enemmän kuin odotin, joten nyt sitten vastailen niihin. :)

Voisitko selittää lyhyesti moldi,moldaus.
Nämä ehdinkin jo selittää tässä postauksessa.

Onko Suomessa näyttelyitä figuureille? Oletko koskaan käynyt?
Tietääkseni livenäyttelyitä on ollut viimeksi vuosia sitten, koskaan en ole käynyt. o

Miten keksit figuureille nimet? 
 Tykkään nimistä ja mulla ei yleensä ole vaikeuksia niiden keksimiseen (tästä kertoo varmaan se, että olen keksinyt jo nimet seuraavalle viidelle koiralleni :D). Käytän eri kappaleiden nimiä tai pätkiä sanoista. Joskus inspiroidun kun vaan olen lenkillä. Esimerkiksi joskus vuosia sitten näin kuun, ja mieleeni tuli schleichin vanha andalusialais ori ja päätin, että sitten kun sen hankin tulisi sen nimeksi Laukkaava Täysikuu.

Miten pienoismalleista saa otettua hyviä kuvia? (Ajattelin ehkä perustaa blogin omalle kokoelmalleni ja kuvia sinne pitäisi laittaa. Minulla on vain pokkari ja kamera kännykässä. Ehkä joskus voin saada järkkärin lainaan)
 Kiva kuulla, että aloittelevia bloggajia on! Itse en tosiaan realistisia kuvia jaksa kuvailla, joten niiden kuvaamiseen en osaa oikein antaa vinkkejä. Niihin sanon lähinnä sen vinkin, että realistisia kuvia ei saa jos ei viitsi vähän itseään liatakin. Itselläni on kyseistä hommaa varten vedenpitävä viltti jonka voin heittää maahan ja jonka päällä voi maata ilman, että sotkeentuu (lisäksi se on ollut kätevä kun ei ole tarvinnut stressata kameran kastumisesta). Lisäksi on tärkeää valita kuvauspaikka hyvin, taustalle ei mielellään kannata jättää esimerkiksi pyöriä jne. jos ne eivät ole tarpeeksi kaukana.
Kuitenkin sen tyylisiin kuviin joita täällä blogissa julkaisen, sanoisin seuraavaa. Ensinnäkin kameralla ei oikeasti ole väliä jos kuvaa lähinnä blogin takia. Kännykän kameralla ja pokkarilla saa jo aivan hyviä kuvia. Valaistus on tärkeää, liian hämärässä kärsii kuvan laatu ja ei kuvasta muutenkaan tule ihan niin kivaa. Jos kuvaat sisällä ja on jo pimeää voi valoa lisätä esim. peilien avulla. Lisäksi itse kuvaan lähes poikkeuksetta pienoismalleja salaman kanssa, sillä mielestäni silloin kuvista tulee kivempia. Kuvia kannataa myös kuvata iso määrä, suuri osa epäonnistuu kuitenkin. Kun kuvaa "samaa" kuvaa useamman kappaleen on onnistuminen taatumpaa.
Tämä pätkä venyi hiukan liikaa. Aiheesta voisin vaikka tehdä vähän isomman postauksen :D

Onko sinulla muita kun schleichejä?
Tällä hetkellä minulla on schleichejä, pari papoa sekä kahta kokoa breyeriä (stablemates ja traditional).

Lempparifiguurisi?:D 
Liian vaikea kysymys! En omista malleja joista en pidä valtavasti :D
Ehkä traditional breyereistä RCH Ventarrones, stablemateseistä mustangi (joka on bannerissakin). Schleicheistä tykkään kovasti vanhasta andalusialais varsasta, siinä on sitä jotain. Lisäksi schleich norsut ovat mielestäni aivan ihania. Ja lehmät. Voisin listata tähän koko kokoelmani.

Mitä muita figuja sulta löytyy kuin hevosia? 
 Tosissaan aloitin keräilyn aikoinaan villieläimistä, joten niitä löytyy aina tiikeristä norsuun. Lisäksi minulla on vähän kaikenlaisia "maatilan eläimiä" mm. nautoja, sikoja ja kanoja. Pari kissaa sekä pari koiraa löytyy myös (koirien kanssa olen hyvin nirso sillä koirista oikeasti tiedän niin paljon, että suurin osa koiramalleista ovat minusta törkeän rumia). Tykkään muutenkin kaikenlaisista eläimistä, joten kaikennäköistä löytyy. Kuitenkin nykyään keskityn lähinnä niihin hevosiin, sillä hevospienoismallit ovat vieneet sydämeni.

Mitä haluaisit hankkia kokoelmasi jatkoksi?
 Tästäkin saan aikaan hyvin pitkän listan. Haluaisin kovasti enemmän nautoja sekä hienoja koiramalleja. Lisäksi haluaisin useampia vanhoja jo myynnistä poistuneita schleich-malleja. Haluaisin myös congata jotain breyer mallia ja joskus hankkia pari resiniä. Lisäksi minua kiinnostaa kovasti copperfox horsesin mallit, niitä vain joutuisi tilaamaan ulkomailta, jota en oikein harrasta.  Kaikennäköistä haluaisin, mutta tuskin tulen kaikkea koskaan hankkimaan. Seuraavina kohteina joita aion hankkia ovat mm. naudat, pari norsua sekä pari breyerin traditional-koon mallia.

 Mikä on hulluin idea tai toive jonka haluaisit (vaikket välttämättä koskaan pystyisi) toteuttaa pienoismalleihin liittyen? Miksi?
 Hmmm... äskeistä vastausta kirjoittaessa heräsi mielenkiinto jonkun fantasianorsuolennon luomiseen :D
Ehkä haluaisin joskus tehdä kaikki äitini omistamat koirat pienoismalliversioina. Sitten haluaisin tehdä niille jonkun hienon "alustan" jossa ne kaikki seisoisivat ja niiden alla olisi nimikyltit joissa lukisi mm. koirien viralliset nimet titteleineen sekä esimerkiksi syntymäpäivät. Lisäksi mukaan voisin esimerkiksi tehdä näköisversioita koirien saamista palkinnoista jne. Ehkä joku päivä, kun/jos olen tarpeeksi hyvä mallien maalaamisessa jne. tämän toteutan.

Miksi aloit keräillä?
Schleichit olivat hienoja, minulla oli silloin kaveri joka niitä keräili ja tykkäsin eläimistä. Ehkä minua houkutteli se, että schleichit olivat oikeasti todella aidon näköisiä moniin lelueläimiin verrattuina.

Mikä oli ensimmäimen figuurisi?
 Joskus sain eräältä kaveriltani schleichin saksanpaimenkoirauroksen. Sen luulin olevan vain koriste ja sitten schleicheistä innostuttuani tajusin sen olevan schleich. Kuitenkin sellainen tietoisesti hankittu malli oli schleichin seisova mangusti.

Mistä hankit figuurit?
 Breyerit tilaan lahjakkaasta (sillä se on ainoa suomalainen tiedossani oleva kauppa josta niitä saa). Lahjakkaasta tykkään nykyään hankkia myös monet muut mallit. Kuitenkin ostan malleja mistä vain niitä löytää (hyvässä kunnossa). Esimerkiksi perus prismat, toys r' usit jne.

Mikä on lemppari valmistaja?
 Tykkään suuresti schleicheistä, sillä niillä on kovin suuri tunnearvo ja jotenkin en siitä merkistä eroon pääse. Breyer on kanssa todella kiva merkki. Lempparia en osaa valita :D Enkä halua mainita merkkejä joita en omista, sillä minulla ei ole niistä ensikäden kokemusta.

Ideoita mitä pienoismallien "kanssa" voi tehdä.
 Vaan taivas on rajana! ;)
Niitä voi esimerkiksi kuvata, voi opetella customoimaan, tehdä varusteita. Tai niitä voi vaikka vain ihailla. Välillä minäkin vain otan jonkun mallin hyllystä ja tuijotan sitä ja tutkin sen yksityiskohtia jne. Blogin aloittaminen on myös mukava lisä harrastukseen, varsinkin kun tämä on muuten niin yksinäistä touhua. ;)

Miten ei kyllästyisi hankintoihinsa nopeasti ja haluaisi aina uusia. 
 Itsellä ei kokemusta tällaisesta ole. Kuitenkin neuvon seuraavaa: osta vain malleja joita oikeasti haluat. Älä osta malleja, koska muut pitävät niistä tai koska niihin vain on varaa. Osta mallit itseäsi varten! Kokoelman koolla tai sisällöllä ei oikeasti ole väliä, jos se ei ole just sinulle se oikea kokoelma. Jokaisen kokoelma varmaan kuvastaa heidän makua jne. Itse en pidä tietyntyyppisistä breyereistä, joten en niitä edes harkiste hankkivani. Se, onko sinulla 10 tai vaikka 300 pienoismallia ei kerro kokoelmastasi mitään eikä muuta sinua keräilijänä. Eikä aina tarvitse kiinnostaakaan pienoismallit. Itse kukin pitää välillä taukoa, ja siinä ei ole mitään pahaa. Joskus kannattaa myös miettiä, että onko tämä sittenkään se sun juttusi. Jos kyllästyt herkästi malleihisi ja et uusiakaan oikein halua. Älä pakota itseäsi pitämään mistään. :)

Onko sinulla joihinkin yksilöihin "läheisempi" suhde. 
 Esimerkiksi jotkut mallit jotka olen saanut esim. äidiltäni kantavat kyllä enemmän tunnearvoa. Jos minun pitäisi koko kokoelmasta luopua, haluaisin pitää silti nämä pari mallia. Esimerkkeinä schleichin tiikerit (vanhat tiikerit), vanha andalusialaistamma sekä vanha shireori (se ruskea-valkoinen).

Siinä olikin sitten kirjoittamista! Kiitos kaikille kysymyksistä, ja minulta saa aina muutenkin kysellä ihan mitä vain pienoismalleihin liittyvää. Mielelläni vastailen, varsinkin kun tiedän, että joku oikeasti haluaa kuulla sanomiseni. :)
Kuvitukseksi kuvasin postauksessa mainitsemiani malleja.

2 kommenttia:

 1. Tykkäsin tosi paljon tästä postauksesta(: kiinnostavia nuo copperfoxit!
  Kuvausvinkkipostaus olisi kiva. Keväämmällä kuvaaminenkin on mukavampaa, kun valoa on helpommin saatavilla.
  Hankkijalta muuten taitaa myös saada breyereitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Copperfoxeja oon kuolannut jo pidempään :D
   Ainakin just äsken testailin uusia juttuja kuvaukseen liittyen. Nyt pitää vain avata kuvat ja katsella tuliko niistä mitään. Ajattelin tuollaisen postauksen tässä jossain välissä toteutella. :)
   Kiva löytää lisää myyjiä!

   Poista

Ennen kuin kommentoit:
-Vastaan lähinnä vain viesteihin joissa on oikeasti jotain sisältöä ts. herättävät minussa jotain sanottavaa. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista!
-Otan mielelläni postausehdotuksia vastaan. Kuitenkin on hyvin epätodennäköistä, että tekisin postausta jostain schleich-tallista tms. Minulla ei sellaista ole.
-Kuvaan canon eos 100D-järjestelmäkameralla. Pienoismallikuvauksessa käyttössäni on vain kittiputki. Vanhat kuvat on otettu canon ixus 132-pokkarilla.
-Minulla voi joskus kestää turhankin kauan vastata, pyrin kuitenkin vastaamaan mahdollisimman pian.

Kahdeksikosta yhdeksikköön

Heips! Tässä saattoi käydä sellainen vahinko että vuosi vaihtui. Päätin että aloitetaan vuosi jo pari vuotta blogiin julkaistulla tavoite- j...