keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Nahkainen riimu

Heips!
Ostin tuossa varmaan kuukausi sitten aitoa nahkaa kun löysin hyvää pehmeää, ohutta ja sellaista jossa se ns. "kuvio" ei ole liian suurta. Pienoismallijutuissa kuitenkin olisi mielestäni toivottavaa myös, se että esim. loimen kankaissa olevat silmukat eivät olisi kovin isoja. Se vie mielestäni jonkun verran pois autenttisuutta.
Pidempään on ollut tarkoituksena tehdäkin sitten nahkainen riimu ja vihdoin pääsin tarkoitukseen käsiksi. Päätin myös haastaa itseni, ja tehdä ensimmäistä kertaa sellaisen riimun jossa on useampi solki jne. Riimun tein B:eelle (Baby Don't Stop), koska osasin sille niin hyvin mustan nahkariimun kuvitella. Kyllähän "lellikki" tarvitsee oman riimun. Mallihan on jostain syystä yksi miun suosikkimalleista, vaikka kokoelmaani kuuluu useita myös ehkä hienompia malleja.
 Ensin riimu ilman riimunnaruja, sellaisenaan kuin se laskeutuu luonnostaan. Pistin tuon aika löysälle, mutta ei sen sitä kireemmällä oikeen edes tarvitse olla. Tässä siis solki niin niskassa kuin turvassakin. Lisäksi lisäsin tuon "papukaijalukon". Tämän kokoisia papukaijalukkoja vaan ei taideta tehdä, joten se on vaan rinkula jossa on koukku.
 Riimunnarun kanssa.
 Kuvaa lähempää. Liimaukset ainakin turpahihnassa huonot, koska joudun käyttämään kuumaliimaa kunnes saan palkkaa ja voin ostaa kunnon liimaa. Kerran jo ostin liimaa ja tajusin vasta kotona, että mulla on liimaa joka kuivuu vuorokauden. Just semmonen asia jota ei mallailussa kaivata.
 B tykkää poseerata.
 Reiät tehty ratkojalla. Nahka puun päälle (koska, siihen aluseen tulee herkästi reikä tässä), ja ratkojalla painetaan. Sitten nostin pihdeillä nahkaa ylös ja tadaa meillä on reikä.
 Tämä puoli on aina riimuissa tylsä, ainakin jos minä teen. Ihailkaa sitten vaikka B:tä, hieno hevonen.

2 kommenttia:

  1. Vaikka en mitään näiden tekemisestä ymmärrä, niin pakko ihailla miten hienolta ja aidolta riimu näyttääkään! Hienoa jälkeä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Seuraava onkin jo kehittynyt tästä :D Siitä tulossa postausta jossain välissä.

      Poista

Ennen kuin kommentoit:
-Vastaan lähinnä vain viesteihin joissa on oikeasti jotain sisältöä ts. herättävät minussa jotain sanottavaa. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista!
-Otan mielelläni postausehdotuksia vastaan. Kuitenkin on hyvin epätodennäköistä, että tekisin postausta jostain schleich-tallista tms. Minulla ei sellaista ole.
-Kuvaan canon eos 100D-järjestelmäkameralla. Pienoismallikuvauksessa käyttössäni on vain kittiputki. Vanhat kuvat on otettu canon ixus 132-pokkarilla.
-Minulla voi joskus kestää turhankin kauan vastata, pyrin kuitenkin vastaamaan mahdollisimman pian.

Kahdeksikosta yhdeksikköön

Heips! Tässä saattoi käydä sellainen vahinko että vuosi vaihtui. Päätin että aloitetaan vuosi jo pari vuotta blogiin julkaistulla tavoite- j...