tiistai 19. toukokuuta 2020

Kuolaimettomat suitset skaalassa traditional

Heips! Tänään syntyi toiset suitseni skaalassa traditional ikinä. En ole syvimmiltäni varusteiden tekijä, mieluummin kustomoin tai teen muuta. Nyt kuitenkin iski oikeanlainen olo ja googlettelun jälkeen tuli eteeni kivat kuolaimettomat suitset jotka halusin toteuttaa. Oikeassa elämässä vastustan kuolaimien käyttöä hevosilla, mutta modellimaailmassani niitäkin on silti käytössä.

Suunnitelmissa on tässä seuraavana isona projektina talli skaalassa traditional ja ostoslistalla nukkeja. Joten ehkä alkaa olla aika suunnitella tarkemmin maailmaa. Haluan maailmaani ratsastajan joka ei käytä kuolaimia, raippoja tai muita mielestäni kyseenalaisia välineitä. Toki vastapainoksi tarvitaan kanssa niitä, jotka kohtelevat hevosta väärin, ihan omaksi mielenosoituksekseni. Lisäksi haluan mahdollisuuden maailmalleni olla mahdollisimman realistinen.

Mutta, sitten ne suitset! Mallina käytin Globus-merkkisiä suitsia. Olen joskus keppihevosharrastusaikanani vastaavat tehnyt keppihevosilleni! (Linkki mallisuitsiin!) Haasteita tuli matkan varrelle, varsinkaan kun en varsinaisesti ole mikään varustehirmu. Kuitenkin olen lopputulokseen ihan tyytyväinen, ehkä minäkin nyt jaksaisin jatkossa tehdä lisää varusteita?

Nämä suitset vaativat pientä aivopähkäilyä pukemiseen, Afuze viittasi minulle että hänen tekemät suitset olisi vaikea pukea. Noh, täytynee sinne tehdä vertailuksi tällaiset suitset. Afuzen tekemät suitset ovat mielestäni helppo pukea näihin verrattuna. Ja niin! Kuvissa ohjat ovat Afuzen kädenjälkeä, en alkanut omia väsäämään koska laiskuus jne.

Kuvat on muuten sitten otettu vain nopeasti työpöydälläni ja työvalon alla. Kiinnostaisi tietää meneekö tällaiset kuvat läpi vai pitääkö jatkossakin kasata suosiolla kuvausstudio taustalle?





 Uskoisitteko jos kertoisin, että suitsien vaikein osa on tuo otsapannassa oleva metalliasia? En sen nimeä tiedä mutta tuskailin sen tekemisen kanssa! Mallina tosiaan on tietääkseni breyerin isointa moldia edustava BHR Bryants Jake eli omassa kokoelmassani Heartbreak Armageddon! Lempinimi on Jakke, joka juontaakin mallinimeen. Mutta siis, moldin ollessa kookas, ovat suitsetkin isot. Kolmiviikkoisella koiranpennullani on saman kokoinen pää kuin tällä pienoismallilla!




 Olen itseasiassa jonkun kerran jopa ratsastanut hevosta vastaavilla suitsilla! Livenä on siis tällaisia tullut koskettua ja käsiteltyä, joka on minulle harvinaista. Enhän ole ratsastaja ja ratsastanut hevosta elämässäni alle 20 kertaa.

Nyt on itseeni tyytyväinen olo, kun on tullut tällaiset tehtyä. Ylitin itseni tässä, suitsia olen monta kertaa alkanut tekemään, mutta sitten aina luovuttanut. Nyt riitti kärsivällisyys ja energia tehdä nämä loppuun asti. Sitten kun keksisi vielä miten tehdä satuloita, niin mallimaailmani alkaisi sisältää kaikkea tarvittavaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hengissä ollaan

 Mitä tänä hiljaisuuden aikana olen puuhaillut? No, vähän kaikkea. Rakastan syksyä ja talvea, vihdoin on pimeää ja sääkin on inhimillinen. N...