keskiviikko 3. kesäkuuta 2020

Lahjakkaan paketti ja muita hankintoja

Eilen tilasin Lahjakkaasta paketin. Lahjakas tuttuun tapaan toimitti nopeasti, ja sain jo tänään iltapäivällä noutaa paketin postista. Tämä oli vähän isompi paketti ja sisälsi paljon kaikkea. Erityisesti nyt asioita, joita minun on pitänyt jo pitkään tilata mutten ole syystä tai toisesta niin tehnyt. Taustatiedoksi myös se, että tämä postaus tällaisenaan on Afuzen ansiota. Hän käski minut kuvaamaan paketin avaus ja sen sisältö ja blogittamaan se. Tämä on kyllä toki mukavaa sisältöä blogiin, ja luulen, että tämä voisi kiinnostaa laajempaakin lukijakuntaa.

Minulla on nyt siis tekeillä pienoismallimaailma eli modelliversumi. Potkin itseäni takapuoleen ja tilasin vihdoin nuket, sillä modelliversumi ei ilman niitä onnistu sellaisena kuin sen haluan tapahtuvan. Lisäksi pakettiin tullut tamma ja varsa valittiin genetiikkaa syynäten ja miettien tätä modelliversumia. Modelliversumini on siis skaalassa traditional eli 1:9. Sen keskiössä on Orvon talli, ja sen ympärille sitä rakennan. Perustin Orvon tallille tosiaan oman blogin, mielestäni se ensinnäkin vie jotkut ns. tylsät jutut pois tästä blogista. Lisäksi eihän talli ole täydellinen ilman omia kotisivuja tai blogia! Orvon tallin blogi on vasta perustettu ja siksi tyhjä ja ulkoasukin on kesken. Toteutan kuitenkin ulkoasun sinnekin pikimmiten.

Modelliversumi tarvitsee tietysti oman tallinsa jota varten olen hankkinut materiaaleja. Ostin kiviefektiä, jolla yritän tehdä talliin betonilattiat ja ehkä ulkoseinät valkoisiksi kiviseiniksi. Puutavaraa ja muuta mukavaa on myös kertynyt. Näiden lisäksi olen pistänyt rahaani uusiin mallihyllyihin, niistä blogitan kunhan saan kaiken paikoilleen huoneessani. Stablemates-skaalalle ja muille satunnaisuuksille (koska stablemates-kokoelmani ei vielä kokonaista hyllyä täytä) ostin 20cm leveän hyllyn, joka menee kirjahyllyjeni viereen jatkoksi. Kirjahyllyni saavat ovet, ja kolme ylintä hyllyä ovat lasin takana malleja varten. Mallikaappi alkoikin olemaan jo vaarallisen täynnä.

Hups, avasin laatikon näköjään väärältä puolelta.

Hiukan tyhjennettynä jo!

Tilausluetteloasia johon teipattuna pingviini! (Ja hymiö!)

Tilaajalahja, Collectan shetlanninponi

 Tilaajalahjaksi valikoitui Collectan shetlanninponi, en ole vielä päättänyt tämän kohtalosta. Se joko saa pysyä tällaisena tai päätyy repainttiin tai jopa kustomiin, saa nähdä. Mutta mahdollinen uhri kuitenkin!

Pingviini

Olen tilannut Lahjakkaasta vuosia, ja viimeaikoina on mukana aina  tullut jokin tällainen eläin, tässä kaikki saamani.

Breyer traditional Sweet Pea

Sweet Pea on malli jota olen vuosia jo katsellut, mutten koskaan hankkinut. Nyt se kuitenkin vihdoin "tarttui" mukaan. Oli jo aikakin, sillä tämän tekeminen on jo lopetettu ja tämä oli ilmeisesti Lahjakkaan viimeinen.

Nukkeja!

Koko setti


Paketti siis sisälsi kaksi stablemate-mallia, kolme nukkea, kaksi traditionalia sekä tilaajalahjana Collectan. Tulipahan kerralla kunnolla osteltua. Stablemate-kokoelmani on pienempi kuin haluaisin sillä olen noihin täysin ihastunut. Siitä varmaan kertoo se, että ostin tosiaan kokonaan oman hyllyn niille. Suunnitelma siis on kasvattaa määrää kokoelmassani hah! Harmillisesti juuri haluamani malli ehti loppua päivän-pari ennen tilaamistani, joten se jäi nyt sitten kokonaan saamatta. Kyseisen mallin valmistus on nimittäin lopetettu.

Toivon, että Lahjakkaaseen tulisi pian lisää stablemateja, ja varsinkin niitä uudempiakin. Breyer on nimittäin julkaissut ahkerasti ihania malleja, joita kuolailen päivittäin. Lisäksi mini whinniesejä toivon tulevan valikoimiin, Horzen valikoimassa niitä tosiaan on, mutta haluaisin ensisijaisesti tukea Lahjakasta. Kävin kyllä lähimmän Horzen liikkeen tsekkaamassa breyereiden varalta, koska modelliversumini tarvitsee mini whinniesejä!

Paketissa

Nukkepakettien takapuoli.

Happea!! (Ja paketin kylki)

Turvallisuus ennenkaikkea ja kypärä päähän.


 Tämä nukke odottaa vielä omaa nimeään, sen miettiminen on nyt projektina parin muun nimen lisäksi. Tällä on mukanaan satulahuopa ja pintelit. Kaikki vaatteet saa pois. Tämä saa olla tuon naispuoleisen nuken tytär, jolla on ainakin yksi oma hevonen Easily Enchanting eli Esteri. Lisäksi hän ratsastaa Orvon hevosia ja haaveilee useamman hevosen omistamisesta.


Paketissa tällainen tarra.

Vielä kahlittuna.


 Tälläkään nukella ei vielä ole nimeä, mutta on tosiaan Orvon vakieläinlääkäri ja tyttärensä hevonen asuu Orvon tallilla sekä ratsastaa Orvon hevosia. Hänet on pistetty kustantajaksi ja mm. kuvaajaksi. Mukana tuli eläinlääkärin tarvikkeita. Kuumemittari, lääkeruisku, purkillinen lisäravinnetta tai lääkettä, sideharsorulla, stetoskooppi sekä eläinlääkärin salkku. Salkun saa auki, muttei realistisesti, joten se saa olla kuvausrekvisiittaa vain kiinni. Tuon lisäravinnepurkin kannen saa myös irti. Nukelta en kenkiä saanut ainakaan vielä pois, mutta eipä sillä ole väliä kun hetkeen en ole itse sellaisia varmaankaan tekemässä.


Tarra paketissa.


 Ja sitten on Orvo! Orvolle suunnittelin jo pidempää esittelytekstiä Orvon tallin blogiin, joten en suuria ala Orvosta tässä kertomaan. Orvo on siis kengittäjänukke, ja sen mukana tuli kengittäjän tarvikkeet. Kuvausrekvisiitta kelpaa aina! Orvolla ei ole langasta tehtyä tukkaa kuten naispuoleisilla nukeilla.


Ja kaikki nuket tarvikkeineen! Nyt täytyy alkaa tekemään vaatteita, sillä haluan vaihtelua näiden vaatekaappiin. Lisäksi Afuze on tilannut omille nukeilleen vaatteita, ja en ole niitä vielä tehnyt kun en ole päässyt käytännössä sovittamaan yms. Mutta näiden myötä aion tehtailla vaatteita ja niille myös kaavoja. Eiväthän nuket voi olla samoissa vaatteissa kaiken aikaa!

Paketeissa, muovi kiiltää joten kuvien laatu on olematon.

Stablemates-pakettien takapuoli.

Annetaan näillekin happea.


Ensimmäisenä Tennesseen walker.  Minulla on tätä moldia yksi repaint tulossa, joten tiesin millainen mold on. Kuitenkin yllätyin kun tämän mallin sain paketistaan. Tällä on nimittäin erittäin syvä ja hieno väri. Erittäin onnistunut maalaus! Voin suositella. Kunhan kuvaan tosissani nämä stablematet niin saatte myös kunnon kuvaa tämän mallin ilmeestä. Se on nimittäin aivan huippu, persoonallinen!


Toisena stablematena tämä Arabialainen. Tämäkin yllätti positiivisesti kun sain paketista ulos. Mielestäni stablematejen taso on korkea, ja skaala on välillä jopa ala-arvostettu. Tämä toki juuntaa juorensa melko varmasti siihen, että skaala on pieni. Sille on siten vaikeampi tehdä varusteita jne, joten se ei ehkä ole ihan yhtä monipuolinen. Toki itse kaipaisin Breyeriltä myös aivan uusia moldeja tässä skaalassa. Tällä hetkellä uudet moldit ovat pienoisversioita traditional-skaalan moldeista. Pidän näistä uudemmista ja aion niitä hankkia jos vain se on mahdollista, mutta ilahtuisin vielä enemmän täysin uusista stablemates-moldeista.

Sweet Pean paketin takapuoli

Happea annettu, mutta vielä kahleissa.

Ulkona paketista, loimi oli päällä vain kunnes sain tämän kuvan otettua. En sitä suunnittele käyttäväni.


Sweet Pea on siis malli josta haaveilin pitkään. Ensimmäinen traditional-skaalan varsa kokoelmassani! Johan oli aikakin. Miinusta tässä mallissa on vain se, että loimesta on hiukan tarttunut tuota hopeaa väriä malliin, mutta katson keksinkö jonkun tavan irroittaa se tuhoamatta mallin omaa väriä. Tämä on modelliversumissani nimeltään Little Bit Off eli "Litku". Litku on Afuzen Vissyn tammavarsa, emätamma tällä on toinen tässä paketissa tullut traditional.

Paketin takapuoli.

Takapuoli näkyy jo!

Paketin sisällä oli tämä! Näitä on mielestäni kiva selailla.

Traditional- ja classic-breyerit on kahlittu näin. Inhoan näiden irrottamista! Se on stressaavaa ja työlästä.


Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä Truly Unsurpassed moldissa Lady Phase! Tämä on erittäin suosittu mold. Tykkään kovasti, vaikka tuskin alan tätä kongaamaan. Tältä tammalta puuttuu vielä virallinen nimi, mutta kutsumanimi on Sumppi. Tähän tuli ihan vahingossa teema, kun tämä on Sumppi, varsansa Litku ja varsan isä Vissy. Sumppi on Orvon tamma, ja tästäkin tulee sitten lisää muiden traditionalieni kanssa Orvon tallin blogiin! Sen voin mallista kuitenkin vielä sanoa, että on hankkimisen arvoinen. Iloitsen kun kyseessä on tamma, ihan vain seisova malli ja kaiken lisäksi eteenpäin katsova malli!

Ette muuten arvaakaan millaiset pohdinnat näiden hankintaan liittyi. Perustana oli se, että halusin Litkun kokoelmaani, mutta halusin sille myös emätamman. Useamman viikon pohdimme Afuzen kanssa mikä sopisi.Tammamalleja ei Breyer valmista todellakaan liikaa. Mutta, tämän lisäksi halusimme tämän olevan geneettisesti mahdollista. Tutkimme värien genetiikkaa ja Afuze kyseli jo muilta harrastajilta ajatuksia. Lopulta ilokseni todettiin, että tämän pitäisi olla geneettisesti mahdollinen varsa tälle tammalle ja vielä niin, että saimme sukutauluun isänkin.

Ihan uskomattoman paljon toivoin lopulta, että Sumppi sopisi Litkun emätammaksi. Koomista tässä on ehkä se, että alkuun kun näin Sumpista kuvia Breyeriltä ja Lahjakkaan sivuilta ajattelin etten sitä halua. Kuukausia myöhemmin ja se löytyy kokoelmastani ja käyttänössä pidin kaikki sormet ja varpaat ristissä että se olisi mahdollinen hankinta geneettisesti. Mutta, nyt tämä on täällä ja en voisi olla valintaani tyytyväisempi. Kiitos sinä, joka tilasit viimeiset Favory Airiellat ja pistit  tämän toteutumaan :D


Välineistöä

Lisää välineistöä

Yksi ehti jo selkään...

 Koko setti ulkona paketeista! Huuhh... tässä olikin sitten avaamista ja katseltavaa ja ihmeteltävää. En ole tainnut yhtä isoa erää tilata kerralla ennen tätä. Mutta kerranpa se on tämäkin koettava! Olen erittäin innoissani nukeista, nyt on ideoita ties millaisiin kuviin ja sisältöihin. Kannattaa varautua!


Nämä näytti siltä että vilkuttavat, joten lienee hyvä lopetuskuva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hengissä ollaan

 Mitä tänä hiljaisuuden aikana olen puuhaillut? No, vähän kaikkea. Rakastan syksyä ja talvea, vihdoin on pimeää ja sääkin on inhimillinen. N...